Președintele Asociației Brokerilor, Dan Paul, cooptat ca membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania. Acesta a candidat de 2 ori în AGA, însă acționarii l-au respins de fiecare dată

Președintele Asociației Brokerilor, Dan Paul, cooptat ca membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania. Acesta a candidat de 2 ori în AGA, însă acționarii l-au respins de fiecare dată

Sursa foto: pagina de Facebook a Bursei de Valori București

scris 10 sep 2019

Pe locul descompletat din Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania a fost propus președintele Asociației Brokerilor, Dan Paul. Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a adunării generale ordinare a acționarilor va fi inclus un punct referitor la alegerea unui membru al Consiliului de Supraveghere.

SIF Transilvania (SIF3) a notificat piața cu privire la cooptarea unui nou membru provizoru al Consiliului de Supraveghere în persoana lui Dan Paul, președinte al Asociației Brokerilor și al casei de brokeraj Finaco Securities. Acesta mai candidase pentru o poziție în board la AGA de bilanț din ultimii 2 ani, dar de fiecare dată acționarii au dat mai multe voturi adversarilor lui.

Astfel, în primăvara anului trecut Dan Paul a candidat, aparent cu recomandarea către acționari a directorului Mihai Fercală, pentru locul vacant din Consiliul de Supraveghere, însă acesta a fost obținut de Marius Moldovan, fost președinte al Depozitarului Central, care a prmit 50,85% din voturile exprimate, în timp ce Dan Paul nu a întrunit decât 36,04% din voturi „pentru”.

Episodul s-a repetat la AGA de bilanț de anul acesta, când președintele Asociației Brokerilor a obținut încă și mai puține voturi, respectiv 34,72%, fiind pierzător în fața fostului vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiaă (ASF) Ion Giurescu, ce primise 42,04% din voturi.

Dan Paul ar urma să se întoarcă în fața acționarilor care l-au respins deja de 2 ori. „Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a adunării generale ordinare a acționarilor se va include un punct referitor la alegerea unui membru al Consiliului de Supraveghere”, spune notificarea SIF Transilvania, societatea cu cele mai mici active din cele 6 fonduri închise de investiții ale căror acțiuni sunt în structura indicelui financiar BET-FI.

Nu numai Dan Paul a eșuat 2 ani la rândul, dar chiar și emitentul nu a putut trece de ASF în 2018 o operațiune de consolidare a acțiunilor proprii, iar în acest an - o operațiune de răscumpărare inedită, care ar fi inclus și schimbul cu acțiuni ale companiei COMCM Constanța (CMCM).

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
asf
mihai fercala
bursa
bvb
dan paul
asociația brokerilor