Prețul petrolului revine pe creștere și se apropie de 52 dolari/baril

Prețul petrolului revine pe creștere și se apropie de 52 dolari/baril
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 oct 2015

Cotațiile petrolului au revenit joi pe creștere și se îndreaptă spre pragul de 52 dolari/baril, în condițiile deprecierii dolarului american față de principalele valute ale lumii și continuării operațiunilor militare ruse în Siria, care sporesc incertitudinile privind situația din Orientul Mijlociu, una dintre cele mai mari regiuni petroliere la nivel global, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 14:45, prețul petrolului Brent cu livrare în noiembrie era în creștere cu 0,82%, la 51,73 dolari/baril, iar contractele pentru petrolul WTE, tranzacționat pe bursa din New York, avansau cu 0,9%, la 48,26 dolari/baril.

Miercuri, cotațiile Brent au coborât cu 1,1%, iar cele WTE cu 1,5%, pe fondul datelor privind majorarea stocurilor de petrol din SUA la cel mai ridicat nivel începând cu 1990. Potrivit Administrației americane pentru informație în domeniul energiei, stocurile comerciale de petrol au crescut cu 2,3 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 2 octombrie, atingând un volum total de 1,3 miliarde de barili.

Prețurile petrolului au reluat joi o creștere de patru zile întreruptă miercuri, pe fondul escaladării conflictului din Siria și al deprecierii dolarului înaintea publicării minutei de la cea mai recentă ședință de politică monetară a Rezervei Federale (Fed).

Dolarul american a pierdut 0,2% din valoare față de un coș de 16 valute, printre care euro, lira sterlină și francul elvețian.

Creșterea cotațiilor aurului negru este alimentată și de îndoielile investitorilor referitoare la ridicarea sancțiunilor economice împotriva Iranului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
pret
brent
wte