Prima companie de IT listată pe AeRO a obținut în 2015 un profit de 1 mil. lei, în creștere de cinci ori

Prima companie de IT listată pe AeRO a obținut în 2015 un profit de 1 mil. lei, în creștere de cinci ori

Sursa foto: pagina de Facebook a Bittnet Systems

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 feb 2016

Primul an de prezență în ringul bursier a companiei Bittnet Systems (BNET) - listată primăvara trecută pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București AeRO - a coincis și cu cel mai bun an financiar din istoria emitentului. Acesta a avut încasări totale de 11,27 milioane lei, cu 34,65% mai mari decât cele 8,37 milioane lei din 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costurile totale au urcat într-un ritm mai scăzut, respectiv 24,69%, la 10,10 milioane lei, de la 8,10 milioane lei, ceea ce a permis obținerea unui profit net de 1,03 milioane lei, de aproape 5 ori mai mare decât cel de 212.000 de lei din exercițiul financiar precedent. Câștigul pe acțiune este de 0,2287 lei pe unitate, iar indicatorul P/E, care măsoară prețul de piață raportat la câștigul pe un an de zile, era de 6,7 la 19 februarie.

Profitul ar urma să fie reinvestit în dezvoltarea firmei, conform comunicatului Bittnet Systems transmis Bursei. Pentru acest an, compania controlată în proporție de aproape de două treimi de frații Cristian și Mihai Logofătu, "are intenția de a urmări aceeași strategie agresivă de creștere", bazându-se pe trei piloni, respectiv extinderea acoperirii geografice, lărgirea portofoliului de produse și valorificarea trendurilor industriei.

Nuclearelectrica l-a suspendat din funcție pe directorul sucursalei Cernavodă, urmărit penal de DNA CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica l-a suspendat din funcție pe directorul sucursalei Cernavodă, urmărit penal de DNA

Reacția acțiunilor cu simbolul BNET a fost favorabilă la venirea datelor financiare. Acestea au crescut încă de la debutul sesiunii de tranzacționare pe piața AeRO, unde se află la categoria Premium, cu 13,16%, la 1,72 lei/acțiune, față de 1,55 lei/acțiune la finalul săptămânii precedente. La acest preț, firma are o capitalizare de piață de 7,7 milioane lei (1,72 milioane euro), cu aproximativ 4% mai mică decât în primele săptămâni de la listare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
aero
it
bvb
bursa