Principalii indici de la BVB au crescut ușor, pe un rulaj în revenire

Principalii indici de la BVB au crescut ușor, pe un rulaj în revenire
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 apr 2016

Bursa de la București a închis în urcare ușoară miercuri, pe o lichiditate în creștere față de rulajul foarte modest din zilele precedente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluția a fost în linie cu cea a burselor europene, care au înregistrat o revenire, după ce în ședința anterioară au închis la cel mai redus nivel consemnat de la finele lunii februarie.

Indicii de referință BET și BETPlus au avansat cu circa 0,2%, după ce marți  au scăzut cu 0,79%, respectiv 0,77%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Un ordin agresiv de vânzare a prăbușit pentru câteva minute acțiunile Fondulul Proprietatea cu peste 7% CITEȘTE ȘI Un ordin agresiv de vânzare a prăbușit pentru câteva minute acțiunile Fondulul Proprietatea cu peste 7%

Volumele de tranzacționare în piața de acțiuni de la BVB au fost modeste, de 25,4 milioane lei, însă peste nivelul din zilele precedente. Spre comparație, tranzacțiile cu acțiuni au însumat, marți, puțin peste 8 milioane de lei, cel mai redus nivel din acest an.

Cele mai tranzacționate acțiuni pe piața principală au fost Fondul Proprietatea, cu o valoare de 15,97 milioane de lei, urmate de Romgaz- 3,02 milioane de lei și Banca Transilvania- 1,92 milioane lei.

Acțiunile emise de Fondul Proprietatea au scăzut cu 0,4%, acțiunile Romgaz au înregistrat un avans de 0,95%, iar Banca Transilvania a consemnat o creștere de 0,37%.

EXCLUSIV Jucătorii pe bursă cer să nu fie impozitați pentru pierderile din devalorizarea acțiunilor deținute la companii în faliment, Finanțele nu refuză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Jucătorii pe bursă cer să nu fie impozitați pentru pierderile din devalorizarea acțiunilor deținute la companii în faliment, Finanțele nu refuză

Pe piața deal, au fost realizate două tranzacții, care au însumat 2,03 milioane de lei, din care  1,16 milioane de lei cu titluri SIF Transilvania (SIF3) și 861.300 cu acțiuni Natura Quattuor Energia Holdings (SCPS).

Indicele BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 0,6%, în timp ce BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a închis în coborâre cu 0,19%.

BET BK a avansat ușor, cu 0,07%, iar BET XT a urcat 0,17%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,8%, după ce marți a închis la cel mai redus nivel din ultimele șase săptămâni. Revenirea acțiunilor europene a fost susținută și de avansul cotațiilor petrolului, de aproape 5%.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni
bet
bet-c
tranzactii
indici