Robinhood a cumpărat Say Technologies cu 140 de milioane dolari în cash

Robinhood a cumpărat Say Technologies cu 140 de milioane dolari în cash
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2021

Platforma de brokeraj Robinhood a cumpărat Say Technologies cu 140 de milioane dolari în cash.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care a atras investiții de 8 milioane dolari până acum, dezvoltă un serviciu ce facilitează exercitarea dreptului de vot pentru acționari, conform Business Insider.

Luna trecută, Robinhood s-a listat pe bursa din SUA la o evaluare de aproximativ 32 de miliarde dolari, ușor sub așteptări, în contexul în care a reușit să vândă acțiuni la limita inferioară a intervalului de preț propus.

Astfel, compania din spatele platformei omonime a vândut 55 milioane de acțiuni la un preț de 38 dolari/acțiune.

Amazon, amendă record de 746 milioane euro pentru încălcarea normelor GDPR CITEȘTE ȘI Amazon, amendă record de 746 milioane euro pentru încălcarea normelor GDPR

Robinhood a fost lansată în 2013 și declară că misiunea sa este să „democratizeze finanțele”. Clienții platformei sunt, în mare parte, fie mileniali, fie parte din generația Z (tineri până în 26 de ani).

Compania s-a aflat, anul acesta,  în centrul unui scandal legat de limitarea cumpărărilor de acțiuni GameStop și a altor "acțiuni meme". Mai exact, Robinhood a atras criticile și indignarea utilizatorilor și politicienilor americani, după ce platforma a blocat ordinele noi de cumpărare pe acțiunile GameStop și ale altor companii vizate de poziții short, printre care BlackBerry și AMC Entertainment, citând volatilitatea ridicată

În contextul de mai sus, Elon Musk l-a numit pe Vladimir Tenev, cofondatorul și directorul general al Robinhood, “Vlad Țepeș al acțiunilor”.

La începutul anului, Robinhood a atras peste 1 miliard de dolari de la investitorii existenți. Printre acționarii Robinhood care au contribuit la finanțarea de urgență s-au numărat fondurile de investiții Sequoia Capital și Ribbit Capital, care i-au oferit joi finanțare de urgență.

viewscnt
Afla mai multe despre
robinhood
meme stocks
game stop
vladimir tenev
ipo robinhood
platforma brokeraj
listare robinhood
elon musk