Săptămână "roșie" la BVB

Săptămână "roșie" la BVB
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 iun 2018

Bursa de Valori București a continuat să scadă vineri, în contrast cu bursele europene, și a încheiat săptămâna "pe roșu", în timp ce volumul tranzacțiilor în ședința de astăzi a fost modest și a însumat 14,7 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele compozit BET Plus a pierdut astăzi 0,25%, iar indicele reprezentativ BET s-a depreciat cu 0,19%, la 8.108,84 puncte. Din punct de vedere tehnic, indicele se află pe o mișcare de respingere dintr-o confluență de rezistențe importante, respectiv retragerea Fibonacci de 38,2% a ultimului impuls descendent și media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200).

Cel mai probabil scenariu în momentul de față este atingerea minimelor locale. Trecerea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21) sub EMA200 dă un plus de credibilitate unui astfel de parcurs, ca și din evoluția celor mai fideli indicatori care arată tendința pe termen scurt: media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) și media mobilă simplă de 8 zile (SMA8).

Săptămână

În ritm săptămânal, BET a coborât cu 1,27%., în timp  ce BET Plus a pierdut 1,16%.

La nivel european, săptămâna a fost tot una "roșie", însă ședința bursieră de astăzi s-a încheiat pe plus. Indicele Stoxx 600 a încheiat ședința de tranzacționare în urcare cu peste 1%, în timp ce, la nivel săptămânal, a pierdut 1,1%.

Avansul de astăzi de pe bursele europene a fost susținut de faptul că Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis să pemită o majorare a producției aproape nesimnificativă, deși piețele anticipau o relaxare a limitelor pentru producție de țiței. Cotațiile petrolului au urcat după întâlnirea OPEC, referința globală Brent fiind în creștere cu peste 3%. Petrolul West Texas Intermediate, de erferință în SUA, urcă cu aproape 5%. Pe fondul evoluției cotațiilor, indiceel Stoxx 600 Oil&Gas a câștigat psete 3% în ședința de astăzi.

Acțiunile Facebook, Alphabet, Amazon și Netflix au atins niveluri istorice miercuri, excepție făcând Apple CITEȘTE ȘI Acțiunile Facebook, Alphabet, Amazon și Netflix au atins niveluri istorice miercuri, excepție făcând Apple

La BVB, cel  mai tranzacționat emitent a fost Transgaz (TGN), cu tranzacții de 3,62 milioane de lei (aproaoe 38% din rulajul total), urmat de Banca Transilvania (TLV), cu 3,29 milioane de lei, și Romgaz (SNG), cu 2,82 milioane lei. Acțiunile Transgaz s-au depreciat cu 1,4%, cele ale Băncii Transilvania au pierdut 0,21%, în timp ce titlurile Romgaz au urcat cu 0,14%.

Indicele BET-NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a coborât cu 0,38%. BET-FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a încheiat sesiunea bursieră în coborâre cu 0,39%.

BET-XT și BET-BK au scăzut cu 0,26%, respectiv 0,11%%. BET-XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bet
bursa
opec
stoxx 600
banca transilvania
romgaz
fondul proprietatea