Scădere semnificativă a acțiunilor Lyft, Uber și DoorDash, după ce secretarul pentru Muncă al SUA a spus că lucrătorii lor ar trebui încadrați ca angajați

Scădere semnificativă a acțiunilor Lyft, Uber și DoorDash, după ce secretarul pentru Muncă al SUA a spus că lucrătorii lor ar trebui încadrați ca angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2021

Acțiunile companiilor Lyft, Uber și DoorDash au scăzut semnificativ, după ce secretarul pentru Muncă al Statelor Unite, Marty Walsh, a afirmat într-un interviu că lucrătorii lor ar trebui să fie încadrați drept angajați, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Uber au coborât în timpul tranzacțiilor cu peste 6%, iar cele ale Lyft și DoorDash cu peste 10%, scrie News.ro.

”Analizăm această situație, dar mulți lucrători la cerere ar trebui să fie încadrați ca angajați...în unele cazuri sunt tratați cu respect, iar în unele cazuri nu sunt tratați cu respect și cred că trebuie să existe o consecvență la nivel general”, a declarat Walsh pentru Reuters.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Walsh a mai spus că departamentul său va contacta companiile care angajează lucrători la cerere, pentru a se asigura că aceștia au acces la salarii consistente, concedii pentru boală și îngrijire a sănătății.

”Aceste companii obțin profituri și venituri și nu voi critica pe nimeni pentru acest lucru, pentru că despre asta este vorba în America. Dar în același timp vreau să mă asigur că succesul ajunge până la muncitor”, a adăugat Walsh.

Opiniile acestuia ar putea da tonul în privința planurilor administrației de la Casa Albă referitoare la economia la cerere.

Modificarea semnificativă a politicii ar putea perturba modelul de afaceri al aplicațiilor de ride-hailing și de livrare a mâncării, făcând mai dificilă trecerea la profitabilitate.

Uber și Lyft anticipează că vor deveni profitabile până la sfârșitul acestui an, pe baza EBITDA.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

În cel mai recent trimestru, Uber a pierdut 968 de milioane de dolari, pe baza GAAP.

Luft a pierdut 458 de milioane de dolari, iar DoorDash 312 milioane de dolari, în trimestrul trecut.

Încadrarea șoferilor drept contractori permite companiilor să evite beneficiile costisitoare asociate angajaților, cum ar fi asigurarea pentru șomaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
lyft
uber
actiuni