Sesiune marcată de nehotărâre la BVB

Sesiune marcată de nehotărâre la BVB

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iul 2022

Indicele cel mai important al bursei românești a avut o deviație minoră față de referință, iar cele mai tranzacționate acțiuni au înregistrat evoluții divergente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un raliu puternic la New York Stock Exchange a adus indicele Dow Jones Average Industrial aproape de reperul de 32.000 de puncte pentru prima dată de la începutul lunii iunie. Bursa de Valori București nu a avut puterea de a se cupla acestei mișcări.

Ședința locală a fost neconcludentă, în Top 7 tranzacționare 3 acțiuni consemnând aprecieri, 2 titluri închizând „pe roșu” și alte 2 simboluri fiind în staționare. Simptomatic pentru această aparentă neclintire, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au stagnat la pragul psihologic de 2,0000 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 11,28 milioane lei, reprezentând 22,20% din rulajul de 50,80 milioane lei (10,28 milioane euro).

VIDEO PROFIT NEWS TV Președintele BVB: Ciclul de listări se va relua din ultimul trimestru 2022- începutul 2023. Zgomotul armelor din Ucraina a speriat străinii. Bursa românească supraperformează piețelor europene. Miliardele românilor – așteptate CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Președintele BVB: Ciclul de listări se va relua din ultimul trimestru 2022- începutul 2023. Zgomotul armelor din Ucraina a speriat străinii. Bursa românească supraperformează piețelor europene. Miliardele românilor – așteptate

Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,45% și indicele reprezentativ BET a avansat marginal, cu 0,15%, până la nivelul de 12.091,49 puncte, unde nu își schimbă secvența tehnică specifică unui trend descendent conform teoriei lui Dow, cu un impuls pe termen scurt în care maximele și minimele sunt din ce în ce mai coborâte, așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune marcată de nehotărâre la BVB

În linia de nehotărâre a pieței, acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut evoluții divergente: -1,33%, până la prețul de 0,4825 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit cea de-a 2-a activitate a sesiunii, de 5,64 milioane lei, și +0,11%, până la prețul de 43,60 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au cumulat schimburi de 1,40 milioane lei.

Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson CITEȘTE ȘI Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson

Indicele energetic BET-NG a alunecat cu 0,11% sub referință, în timp ce celălalt indice sectorial, BET-FI, care măsoară parcursul acțiunilor fondurilor alternative de investiții, a urcat cu 1,91%, până la nivelul de 50.980,75 puncte. Acesta a fost tras în sus de saltul de 6,80%, până la prețul de 1,5700 lei/acțiune, a titlurilor SIF Muntenia (SIF4). Emitentul derulează până pe data de 27 iulie o ofertă publică de răscumpărare care vizează achiziția unui număr de 23,54 milioane acțiuni proprii, reprezentând 3% din capitalul social.

Tot la capitolul financiar, acțiunile bancare lichide de la cota BVB s-au apreciat deopotrivă, dar cu amplitudini diferite: +0,40%, până la prețul de 2,0000 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au însumat tranzacții de 2,88 milioane lei și +3,07%, până la prețul de 12,08 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), pe volume echivalente cu 1,22 milioane lei.

Listate în vara anului trecut, titlurile One United Properties (ONE) au pierdut 0,79%, până la prețul de 1,2600 lei/acțiune, pe transferuri de 2,84 milioane lei. Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Digi Communications (DIGI), care au staționat la prețul de 38,00 lei/acțiune, nivel cu 5,00% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice primare derulată de emitent în vederea accedeerii la bursă în luna mai a anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
digi
sif muntenia