Sesiune negativă la bursă. Acțiunile de pe segmentul energie asigură peste jumătate din tranzacții

Sesiune negativă la bursă. Acțiunile de pe segmentul energie asigură peste jumătate din tranzacții

Sursa foto: Cst2011 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 nov 2022

Piața bursieră din România se arată a fi în derivă, cu volume modeste și oscilații neconcludente, în apropiere de minimele anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În piețele internaționale de acțiuni a persistat o presiune la vânzare care a venit în continuarea impulsului de vânzare de la finalul zilei de miercuri imprimat de discursul și conferința de presă a președintelui Rezervei Federale Americane, Jerome Powell, după decizia de politică monetară pentru dolar.

Bursa de Valori București nu s-a sustras acestei tendințe negative și a avut o ședință „roșie”, pe un rulaj slab, de 23,73 milioane lei (4,84 milioane euro) al pieței de acțiuni, și acela ajutat de un transfer de tip deal în valoare de 1,44 milioane lei realizat cu titluri Evergent Investments (EVER).

CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul CITEȘTE ȘI CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul

Pe piața reglementată, cele mai mari tranzacții, de 9,55 milioane lei, le-am consemnat pe titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au corectat cu 0,44%, până la prețul de 0,4520 lei/acțiune. Șa același capitol energetic, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au coborât cu 0,66%, până la prețul de 37,75 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au pierdut 0,50%, până la prețul de 39,55 lei/acțiune, ambele pe fondul unor schimburi apropiate de pragul de 2 milioane lei.

Pe segmentul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au scăzut cu 0,23%, până la prețul de 17,46 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,74 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 0,56%, până la prețul de 1,7800 lei/acțiune, pe o activitate de 1,14 milioane lei.

FOTO Producătorul bulgar de supermașini Sin Cars, fondat și condus de un fost pilot de curse, caută minimum 100 milioane euro pe bursa din Amsterdam pentru o fabrică în România CITEȘTE ȘI FOTO Producătorul bulgar de supermașini Sin Cars, fondat și condus de un fost pilot de curse, caută minimum 100 milioane euro pe bursa din Amsterdam pentru o fabrică în România

În aceeași linie a unui declin moderat au fost și indicii: -0,36% pentru indicele compozit BET-XT, -0,05% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.690,34 puncte, -0,33% pentru indicele energetic BET-NG și -0,42% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.829,82 puncte suferă o respingere din media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune negativă la bursă. Acțiunile de pe segmentul energie asigură peste jumătate din tranzacții

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica