Sesiune „verde” la bursă pe volume foarte mici

Sesiune „verde” la bursă pe volume foarte mici

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 aug 2022

Tractat de acțiunile bancare, indicele BET a câștigat 0,70%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la debutul sesiunii europene, cumpărătorii s-au activat la cumpărare și au împins indicele DAX40 de la Frankfurt peste nivelul de 13.700 de puncte, cel mai ridicat de la declanșarea conflictului din Ucraina. Acesta este contextul în care și Bursa de Valori București a consemnat o ședință pozitivă, însă mai degrabă dintr-o mișcare de inerție decât dintr-un apetit la intrare.

Acesta este redus, așa cum îl trădează rulajul de numai 23,26 milioane lei (4,72 milioane euro), abia la jumătate față de media ultimilor ani care a adus promovarea BVB la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell. Cele mai lichide acțiuni au avut fiecare tranzacții apropiate de reperul a doar 5,50 milioane lei, este vorba despre titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au avansat cu 0,31%, până la prețul de 1,9700 lei/acțiune, și titlurile OMV Petrom (SNP), care au câștigat 0,19%, până la prețul de 0,5290 lei/acțiune.

Oferta Meta Estate Trust s-a închis. Vânzătorul a obținut o finanțare la jumătate față de cea vizată CITEȘTE ȘI Oferta Meta Estate Trust s-a închis. Vânzătorul a obținut o finanțare la jumătate față de cea vizată

O amplitudine mai mare au avut pentru aprecierile lor acțiunile bancare: +1,96%, până la prețul de 2,0850 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat transferuri de 3,46 milioane lei, și +1,51%, până la prețul de 13,46 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au adunat schimburi de 1,60 milioane lei.

Sunt mișcările care au dat direcția pieței: +0,82% pentru indicele compozit BET-XT, +1,74% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 50.760,38 puncte, +0,28% pentru indicele energetic BET-NG și +0,70% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.563,31 puncte se consoilidează deasupra mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), dea care definește trendul.

Sesiune „verde” la bursă pe volume foarte mici

În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au corectat cu 0,75%, până la prețul de 46,05 lei/acțiune. Acestea au consemnat la începutul acestei veri maxime istorice, compania fiind unul din marii beneficiari ai scumpirii gazelor naturale într-o economie care gâfâie tocmai de la costurile ridicate ale energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz