Sesiune volatilă pe Wall Street. UiPath își revine de la minimul record atins în debutul tranzacțiilor

Sesiune volatilă pe Wall Street. UiPath își revine de la minimul record atins în debutul tranzacțiilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mai 2022

Principalii indici bursieri americani au încheiat o ședință volatilă de tranzacționare cu evoluții mixte, în contextul în care investitorii continuă să fie îngrijorați de perspectiva unui răspuns prea agresiv al băncilor centrale în lupta cu inflația, care ar putea duce la încetinirea economiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 a închis cu un declin de 0,13%, după ce pe parcursul sesiunii s-a depreciat cu până la 1,94%.

Dow Jones a consemnat un recul de 0,33%, în timp ce Nasdaq Composite a închis cu un avans modest, de 0,06%, recuperând însă integral pierderile de până la 2% din prima jumătate a zilei.

Acțiunile UiPath și-au revenit în forță de la minimul record atins în debutul tranzacțiilor și au închis cu un câștig de 7,15%, la 15,28 dolari, susținute, probabil, de activarea cumpărătorilor care au vrut să profite de corecțiile din ultimele zile.

Indicele BET pierde peste un procent, tras în jos de ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom CITEȘTE ȘI Indicele BET pierde peste un procent, tras în jos de ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom

Titlurile primului “unicorn” fondat de antreprenori români au coborât până la 13,66 dolari în prima parte a sesiunii, un nou minim de la listarea companiei la New York, în aprilie anul trecut.

Bursele europene au închis tranzacțiile în scădere, indicele Stoxx Europe 600 înregistrând un declin de 0,75%. Referința FTSE 100 de la Londra a coborât cu 1,56%, indicele DAX de la Paris s-a depreciat cu 0,64%, iar CAC 40 de la Paris cu 1%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa new york
uipath
crestere