SIF Moldova vrea să-și schimbe denumirea în First Romania Capital Invest. Le propune acționarilor un dividend cu randament de 3% și un program de răscumpărări preț de 1% din acțiunile proprii

SIF Moldova vrea să-și schimbe denumirea în First Romania Capital Invest. Le propune acționarilor un dividend cu randament de 3% și un program de răscumpărări preț de 1% din acțiunile proprii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mar 2018

SIF Moldova propune acționarilor schimbarea numelui societății în First Romania Capital Invest și distribuirea de dividende în valoare însumată de peste 50 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 5 societăți de investiții financiare listate la Bursa de Valori București au mers, preț de 20 de ani, împreună și investitorii au tins totdeauna să le trateze „la pachet”. Ceea ce le-a asemănat a precumpănit covârșitor deosebirilor. Tentația a fost totdeauna ridicată din partea conducerilor societăților de a ieși din pluton, cu atât mai mult cu cât de multe ori acestea nu au avut o imagine foarte bună în piața de capital românească.

În acest efort putem include și propunerea conducerii administrative a SIF Moldova (SIF2), introdusă în convocatorul pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 27-28 aprilie, pentru schimbarea Actului Constitutiv al societății inclusiv în sensul modificării numelui societății în First Romania Capital Invest.

AAGES Târgu Mureș: Dividend cu randament de 2,5%, investiție de 550.000 de euro într-o hală și răscumpărări de acțiuni pentru recompensarea angajaților CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș: Dividend cu randament de 2,5%, investiție de 550.000 de euro într-o hală și răscumpărări de acțiuni pentru recompensarea angajaților

Pe ordinea de zi a AGEA mai figurează și propunerea pentru derularea unui program de răscumpărări care țintește achiziția a 11 milioane acțiuni proprii, echivalentul a 1,09% din capitalul social. Prețul maxim al cumpărărilor ar urma să fie 2,5000 lei/acțiune, iar obiectivul programului îl constituie reducerea capitalului social al societății.

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor se va afla și propunerea pentru distribuirea unui dividend brut în valoare de 0,05 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de pe bursă, de 1,5580 lei/acțiune, poartă un randament de 3,05%. Dacă raportăm dividendul la media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200) care se situează la nivelul de 1,3003 lei/acțiune reiese că investitorii care au cumpărat în ultimele 9-10 luni obțin un randament de 3,65%.

Dividendele au o valoare însumată de 50,65 milioane lei, data de înregistrare pentru încasarea acestora este 12 septembrie, iar data plății este 2 octombrie.

La ultimul preț de pe bursă, capitalizarea de piață a SIF Moldova se ridică la 1,58 miliarde lei (338,25 milioane euro), ceea ce înseamnă că societatea se tranzacționează cu un discount de 17,71% față de ultima valoare a activului net de 1,92 miliarde lei, aferentă celei prinse în bilanț la sfârșitul lunii februarie. Este, de altfel, cel ma mic discount de piață dintre fondurile de investiții închise listate la BVB, performanța fiind chiar mai bună sub acest aspect inclusiv față de Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
dividende
rascumparari
fondul proprietatea