SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața de capital

SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața de capital
scris 20 ian 2022

Omul de afaceri Sacha Dragic, fondatorul Superbet, vizează crearea și dezvoltarea unui nou broker pe piața de capital din România, sub conducerea Mihaelei Bîciu, fostul CEO al Tradeville, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Noul proiect, derulat prin vehiculul de investiții D Craig Holding, al lui Sacha Dragic, este în faza de recrutare pentru pozițiile-cheie ale unor experți. Totodată, prioritare sunt dezvoltarea și calibrarea noii platforme de trading.

Numărul investitorilor de la Bursa de Valori București (BVB) este într-o continuă creștere mai ales pe fondul pandemiei, când românii au cheltuit mai puțin. Dobânzile depozitelor bancare fiind real negative, inflația ridicată, oamenii caută randamente mai bune pentru banii economisiți. Potrivit datelor Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI) și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), numărul de investitori se ridica în septembrie 2021 la 74.436, cu aproape 13.200 mai mulți decât în septembrie 2020.

Grupul Superbet, fondat de Sacha Dragic, a depășit valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, americanii de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, a devenit acționar minoritar în Superbet, iar în 2021 a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companie românească în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting&gaming.

GRAFIC Bursa, la a 3-a ședință consecutivă de corecții. Volume bune, mai ales pe acțiunile Băncii Transilvania. Reapar „3 ciori negre” CITEȘTE ȘI GRAFIC Bursa, la a 3-a ședință consecutivă de corecții. Volume bune, mai ales pe acțiunile Băncii Transilvania. Reapar „3 ciori negre”

Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

În octombrie 2021, a anunțat lansarea unui nou proiect de investiții și în sectorul logistic alături de antreprenorul Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial. Investiția va depăși 45 de milioane de euro în patru ani și va fi făcută prin D Craig Real Estate (divizia imobiliară a D Craig  Holding) al cărei CEO și partener este Anca Damour.

viewscnt
Afla mai multe despre
sacha dragic
superbet
broker