Teraplast, majorare de capital cu acțiuni gratuite în valoare de 26,7 milioane lei

Teraplast, majorare de capital cu acțiuni gratuite în valoare de 26,7 milioane lei
scris 22 mar 2019

Cea mai mare parte a profitului net de 30 milioane lei al grupului TeraPlast va fi alocat pentru o majorare de capital în care acționarii vor primi o acțiune gratuită la fiecare 4 acțiuni deținute.

Consiliul de Administrație al Teraplast Bistrița (TRP) a convocat pentru data de 25 aprilie Adunările Generale a Acționarilor, avândf pe ordinea de zi inclusiv repartizarea câștigului obținut de grupul din domeniul materialelor de construcții. Astfel, cu puțin peste 89% din profitul net de 30,03 milioane lei, respectiv suma de 26,67 milioane de lei ar urma, conform propunerii din convocator, să fie alocată la capitolul rezerve în vederea unei majorări de capital.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor se va pronunța un vot cu privire la o variantă de majorare de capital prin emiterea de 267,56 milioane acțiuni noi cu valoare nominală de 0,10 lei/acțiune și care ar urma să fie distribuită cu titlu gratuit acționarilor înregistrați, într-un raport de o acțiune nouă la fiecare 4 titluri deținute.

TeraPlast a fost adusă la cota Bursei de Valori București în vara anului 2008, în pragul șocului financiar care a condus la căderea băncii americane de investiții Lehman Brothers, iar acționarul majoritar Dorel Goia recunoștea recent că „majoritatea lucrurilor bune s-au întâmplat după listare”. La ultimul preț de închidere de 0,2420 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 259,00 milioane lei (54,46 milioane euro).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa
dorel goia