Traderii care au pariat împotriva acțiunilor companiilor Big Tech au marcat săptămâna trecută câștiguri record, de peste 10 miliarde de dolari

Traderii care au pariat împotriva acțiunilor companiilor Big Tech au marcat săptămâna trecută câștiguri record, de peste 10 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2024

Traderii care au pariat împotriva grupului de acțiuni tehnologice mari din SUA, supranumite ”Magnificele 7”, au înregistrat săptămâna trecută un profit record, de peste 10 miliarde de dolari, cele mai mari câștiguri venind din poziția lor scurtă pe acțiunile Nvidia și Tesla, arată datele Ortex, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acțiunile Nvidia au scăzut săptămâna trecută cu aproape 14% înregistrând cea mai mare scădere săptămânală din peste 19 luni, ajutând vânzătorii în lipsă să obțină un profit de peste 3 miliarde de dolari, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Gigantul mexican Bimbo, care a preluat Vel Pitar, cel mai mare producător local de pâine, cumpără acum și cea mai vândută pâine din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Gigantul mexican Bimbo, care a preluat Vel Pitar, cel mai mare producător local de pâine, cumpără acum și cea mai vândută pâine din România

Tesla, ale cărei acțiuni au fost n acest an în urma grupului, a scăzut, de asemenea, cu 14%, ceea ce a dus la profituri de 3 miliarde de dolari pentru vânzătorii în lipsă.

Pariurile împotriva Microsoft și Apple au generat un profit de 1 miliard de dolari fiecare, săptămâna trecută, potrivit datelor.

Nasdaq (și indicele de referință S&P 500) au suferit șase sesiuni consecutive de scăderi săptămâna trecută, cea mai lungă serie de pierderi din octombrie 2022, deoarece dovezile rezistenței economice din SUA și inflația încă ridicată au diminuat speranțele unei reduceri a dobânzii cheie în curând.

Per ansamblu, capitalizarea acțiunilor din grupul ”Magnificele 7” a scăzut săptămâna trecută cu aproape 1.000 de miliarde de dolari, conform datelor LSEG.

Tesla, Meta Platforms, Alphabet și Microsoft vor fi în atenție săptămâna aceasta, pe măsură ce companiile se pregătesc să-și publice rezultatele trimestriale.

”Datele slabe privind vânzările de iPhone-uri, cifrele slabe de livrare ale Tesla și presiunile autorităților de reglementare din UE și SUA ar putea influența sentimentul, dar nici impactul viziunii piețelor asupra direcției ratelor dobânzilor nu poate fi subestimat”, a spus directorul de investiții al AJ Bell, Russ Mold.

viewscnt
Afla mai multe despre
big tech
bursa
actiuni