Tranzacție finalizată - Vinăria Purcari vinde participația la Glass Container Company, producător din Moldova al sticlelor din sticlă, către compania elvețiană Vetropack

Tranzacție finalizată - Vinăria Purcari vinde participația la Glass Container Company, producător din Moldova al sticlelor din sticlă, către compania elvețiană Vetropack

Sursa foto: Olga Dobrikova / dreamstime.com

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 dec 2020

Vinăria Purcari, controlată de producătorul basarabean de vinuri Purcari, listat la Bursa din București, a finalizat tranzacția prin care vinde participația minoritară, de 31,4%, pe care o deține la Glass Container Company, producător din Moldova al sticlelor din sticlă, către compania elvețiană Vetropack, o afacere de familie pe nișa industriei ambalajului de sticlă.

Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro în luna august.

Tranzacția a fost semnată pentru 7,2 milioane euro. Vetropack Group a achiziționat întreg Grupul Glass Container, format din GCC și Glass Container Prim.

Grupul Vetropack are instalații de producție și birouri de vânzări și distribuție în Elveția, Austria, Cehia, Croația, Slovacia, Ucraina și Italia.

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, gestionând aproximativ 1.000 de hectare de podgorii și patru vinării din România și Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

EXCLUSIV Un nou jucător vine la bursă - Gheorghe Iaciu inițiază o afacere cu apartamente de închiriat. „Dacă există interes, putem construi sute de apartamente de închiriat.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un nou jucător vine la bursă - Gheorghe Iaciu inițiază o afacere cu apartamente de închiriat. „Dacă există interes, putem construi sute de apartamente de închiriat.“

Purcari este cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de piețe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) și America (SUA și Canada).

Începând cu luna februarie 2018, Purcari a fost listată la Bursa de Valori București, prima Ofertă Publică Inițială a unei companii din Moldova.

Purcari Wineries a raportat în primele 9 luni ale anului un câștig pretaxare EBITDA de 47,3 milioane lei, cu 1,72% mai mare decât cel de 46,5 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Compania a depășit cu succes șocul închiderilor din industria HORECA și și-a majorat cu aproape un sfert vânzările în România. 

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
purcari
bvb
bursa
fiera capital
seb
east capital
paval holding
franklin tenpleton
conseq