Tranzacțiile cu acțiuni Hidroelectrica – jumătate din activitatea de la BVB

Tranzacțiile cu acțiuni Hidroelectrica – jumătate din activitatea de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 aug 2023

Sesiunea de debut a săptămânii a fost caracterizată de o lichiditate sub media perioadei, fiind salvată de titlurile cu simbolul H2O.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele DAX40 din Germania s-a înscris pe o traiectorie de revenire încă din sesiunea asiatică și tendința de apreciere s-a păstrat pe tot parcursul zilei. În pofida climatului favorabil, bursa românească a avut o ședință mixtă, cu închideri divergente la nivelul indicilor și al celor mai tranzacționate acțiuni.

Nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 41,92 milioane lei, acesta fiind asigurat în proporție de 49,14% de transferurile în valoare de 20,60 lei/acțiune realizate pe titlurile Hidroelectrica (H2O). În pofida unui avans de 0,18%, prețul de închidere de 109,00 lei/acțiune este cu un leu sub cotația primei zile de tranzacționare în ringul de la BVB, de 110,00 lei/acțiune.

ULTIMA ORĂ Saipem, câștigătoarea contractului principal, de 1,6 miliarde euro, pentru dezvoltarea Neptun Deep CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Saipem, câștigătoarea contractului principal, de 1,6 miliarde euro, pentru dezvoltarea Neptun Deep

Tot în notă favorabilă, +0,31%, până la prețul de 1,9320 lei/acțiune, au fost și titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au întrunit cea de-a 2-a activitate a zilei, de 7,43 milioane lei. Traiectoria celor 2 titluri a avut forța de a trage în sus indicele reprezentativ BET care a câștigat 0,11%, până la nivelul de 13.126,15 de puncte, într-o reacție firavă la testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), evidențiată pe graficul atașat.

Tranzacțiile cu acțiuni Hidroelectrica – jumătate din activitatea de la BVB

Indicii sectorial au avut un parcurs descendent, respectiv -0,07% pentru indicele energetic BET-NG și -0,37% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.941,23 de puncte.

Electrica SA a livrat mai puțină energie ca urmare a reducerii consumului, dar și a numărului de clienți CITEȘTE ȘI Electrica SA a livrat mai puțină energie ca urmare a reducerii consumului, dar și a numărului de clienți

Evoluțiile au fost în oglindă atât pentru acțiunile producătorilor de gaze naturale, cât și pentru cele 2 titluri bancare lichide la la cota BVB. Astfel, titlurile Romgaz (SNG) au pierdut 0,25%, până la prețul de 39,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,18 milioane lei, în timp ce titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 0,28%, până la prețul de 0,5355 lei/ac’iune, pe volume echivalente cu 1,46 milioane lei.

De asemenea, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avut un salt de 2,23%, până la prețul de 14,70 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 2,12 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,29%, pânmă la prețul de 20,82 lei/acțiune, pe transferuri de 1,01 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica