TTS – afaceri în creștere, profit în scădere la T1

TTS – afaceri în creștere, profit în scădere la T1
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 mai 2022

Listată vara trecută la BVB, societatea Transport Trade Services raportează un declin de 2,9% al câștigului pretaxare EBITDA trimestrial, la 32,5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză.

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Transport Trade Services (TTS), lider în transportul fluvial românesc, a realizat în primul trimestru venituri consolidate de 161,74 milioane lei, cu 22,56% mai mari decât cele de 131,96 milioane lei din perioada similară a anului trecut. „Grupul TTS a făcut față cu succes unei perioade dificile, marcată de efectele războiului din Ucraina asupra activității economice”, spune compania în raportarea trimestrială.

Volumul de mărfuri transportat în primele 3 luni din 2022 este de 3,74 milioane tone. „Primele efecte ale reconfigurării logistice provocată de războiul din Ucraina au determinat congestionarea portului Constanța, provocând încetinirea ritmului de desfășurare a activității de transport, concomitent cu creșterea cantităților de materii prime stocate în port”, spune emitentul în raportarea către Bursă. „Pe măsură ce șocul primelor rerutări va fi absorbit, stocurile de mărfuri existente vor urma să fie transportate începând cu trimestrul al doilea, când vor deveni vizibile și alte efecte ale reconfigurării lanțurilor logistice, inclusiv transportul mărfurilor ucrainene de export către portul Constanța.”

Afacerile Șantierului Naval Orșova se prăbușesc, datoriile se dublează. Acțiunile cad la bursă cu 10%. Compania a anunțat însă la începutul anului contracte în valoare de peste 14 milioane euro pentru nordul Europei CITEȘTE ȘI Afacerile Șantierului Naval Orșova se prăbușesc, datoriile se dublează. Acțiunile cad la bursă cu 10%. Compania a anunțat însă la începutul anului contracte în valoare de peste 14 milioane euro pentru nordul Europei

Transport Trade Services a înregistrat, însă, o scădere de 37,90% a rezultatului total global, la 8,52 milioane lei, de la 13,72 milioane lei.

Compania s-a listat în urma unei operațiuni de piață în care au fost vândute 50% din acțiuni pentru 288 milioane lei. În urma ofertei au intrat în acționariat fondurile de pensii NN și Aegon, cu participații de 10,18%, și, respectiv, 6,46%, precum și Pavăl Holding, vehiculul de investiții bursiere al fondatorilor retailerului Dedeman, cu o deținere de 5,33% din titluri, și fondul sectorial britanic Utilico, care a acumulat un pachet de acțiuni echivalent cu 5% din capitalul social.

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

La data de 31 martie, compania avea active totale de 840,46 milioane lei, în creștere cu 5,46% față de cele de 796,94 milioane lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut și care au fost baza de calcul pentru investitori la oferta publică primară. Compania a anunțat o investiție de 2,4 milioane euro, respectiv achiziția a 8 barje cu o capacitate cumulată de 13,600 de tone, a unui doc plutitor și a unui ponton în cadrul unei licitații în procedura de faliment. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 23,33%, la 165,81 milioane lei, de la 134,44 milioane lei.

La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 9,20 lei/acțiune, Transport Trade Services are o capitalizare de piață de 552,00 milioane lei (111,58 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
paval holding
nn pensii
aegon
utilico