Turism Felix, afectată de restricțiile de pandemie. Prăbușire de 3 ori și jumătate a profitului net la 9 luni. Recuperare masivă la T3

Turism Felix, afectată de restricțiile de pandemie. Prăbușire de 3 ori și jumătate a profitului net la 9 luni. Recuperare masivă la T3
scris 17 nov 2020

Turism Felix, societate care operează 5 hoteluri în Băile Felix din portofoliul SIF Transilvania, raportează o scădere cu peste o treime a veniturilor, în condițiile în care, sub efectul măsurilor de restricție luate în contextul epidemiei de coronavirus, a fost determinată să închidă pentru 3 luni activitatea. Societatea a reușit, totuși, să iasă de pe pierderea pe care o avea la S1.

Veniturile totale ale companiei hoteliere Turism Felix (TUFE) au căzut cu 37,74%, la 45,63 milioane lei, de la 73,29 milioane de lei în exercițiul financiar anterior. „Sectorul ospitalității a fost puternic afectat de criza economică generată, declanșarea pandemiei a constituit un eveniment cu impact semnificativ asupra activității societății ca urmare a instituirii stării de urgență și alertă la nivel național că a condus la impunerea unor măsuri restrictive pentru activitatea de turism”, spunea emitentul încă de la raportarea semestrială.

Compania vorbește despreefectul de atenuare a schemei de plată a șomajului tehnic de către stat, însă chiar și așa, cheltuielile totale au suferit un declin într-o dinamică mai mică decât veniturile, respectiv un recul de 27,45%, la 41,17 milioane de lei, de la 56,75 milioane lei.

Purcari își reduce profitul net la 9 luni cu 13%, dar taie semnificativ din datorii CITEȘTE ȘI Purcari își reduce profitul net la 9 luni cu 13%, dar taie semnificativ din datorii

Societatea a înregistrat o prăbușire de 3,6 ori a profitului net, la 4,40 milioane lei, de la 16,09 milioane lei. La S1, aceasta afișa o pierdere de 8,95 milioane lei, iar pe întreg anul trecut, obținuse un profit net de 14,21 milioane lei, din care societatea a fost în măsură să aprobe pentru data de 30 septembrie distribuirea de dividende în valoare însumată de 5,01 milioane lei.

Acționarul majoritar al Turism Felix este SIF Transilvania (SIF3), cu o participație de 63,20%, iar un al 2-lea acționar semnificativ este SIF Oltenia (SIF5) care și-a suplimentat deținerea la 28,97% inclusiv cumpărând un pachet de 7% din acțiunile societății de la compania Rieni Drinks, a fraților Ioan și Viorel Micula, oameni de afaceri cu investiții relevante în industria băuturilor răcoritoare. Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele). În urma Adunării Generale Ordinare a Acționarilor susținută la începutul lunii trecute, Marius Moldovan, șeful directoratului de la SIF Transilvania, a devemit președinte al Consiliului de Administrație.

Acțiunile Prospecțiuni sar la bursă cu 10% după publicarea rezultatelor financiare CITEȘTE ȘI Acțiunile Prospecțiuni sar la bursă cu 10% după publicarea rezultatelor financiare

La 30 septembrie, compania avea active totale de 240,20 milioane de lei, în declin cu 0,70% față de cele de 241,90 milioane de lei de la 1 ianuarie. În același răstimp, datoriile totale s-au majorat cu 4,21%, la 21,75 miloane lei, de la 20,87 milioane lei.

Turism Felix este listată la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București din anul 2007, iar la ultimul preț de închidere, de 0,3340 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 165,71 milioane de lei (34,01 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
turism felix
bvb
bursa
sif transilvania
sif oltenia
ioan micula
rieni drinks