UE va propune soluții rapide pentru liberalizarea reglementărilor pieței de capital, pentru a încuraja investițiile în companii afectate de criza coronavirusului

UE va propune soluții rapide pentru liberalizarea reglementărilor pieței de capital, pentru a încuraja investițiile în companii afectate de criza coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2020

Uniunea Europeană va propune în următoarele zile soluții rapide pentru liberalizarea reglementărilor pieței de capital, pentru a încuraja investițiile în companii afectate de criza coronavirusului, potrivit unor documente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Propunerile vor include reglementări mai relaxate referitoare la finanțarea analizelor efectuate de brokeri privind companiile mici și mijlocii și ridicarea restricțiilor pentru tranzacțiile cu instrumente derivate în domeniul energiei, arată news.ro.

Deși obiectivul imediat este criza coronavirusului, multe dintre schimbări sunt așteptate să devină permanente. De asemenea, sunt așteptate și alte schimbări, UE intenționând să construiască o Uniune a Piețelor de Capital și să concureze cu Londra post-Brexit, ca centru financiar.

Ministrul Economiei: Sistem de compensare a creanțelor care va debloca situația financiară a mii de firme și va permite eliberarea fluxurilor de cash în economia reală CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei: Sistem de compensare a creanțelor care va debloca situația financiară a mii de firme și va permite eliberarea fluxurilor de cash în economia reală

Schimbările reflectă o serie de modificări rapide ale reglementărilor bancare, pentru a asigura continuarea creditării pentru companii și a gosposăriilor afectate de măsurile de distanțare.

”Statele membre ale UE au fost grav afectate de criza economică rezultată în urma pandemiei de Covid-19. Acest lucru necesită o reacâie rapidă pentru susținerea participanților de pe piața de capital”, arată documentele în fază de proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
bursa