Unde este pierzător Mircea Lucescu. Șoc negativ de peste 1 milion de euro în portofoliu

Unde este pierzător Mircea Lucescu. Șoc negativ de peste 1 milion de euro în portofoliu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 mai 2018

Compania Romradiatoare, unde antrenorul de fotbal Mircea Lucescu este acționar cu o deținere de 16,50%, a înregistrat anul trecut o pierdere de 2,28 milioane lei. Valoarea de piață a participației lui Lucescu s-a înjumătățit față de toamna anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Succese în România, Italia, Turcia și Ucraina. Palmaresul ca antrenor de fotbal al lui Mircea Lucescu este bogat în victorii. Există, însă, un loc de unde acestuia îi vin în ultimul timp vești numai despre pierderi. Compania Romradiatoare Brașov (RRD), unde acesta are o participație echivalente cu 16,50% din titluri, a avut anul trecut un rezultat financiar negativ. Față de valoarea de intrare la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București, cotația s-a prăbușit de aproape 6 ori, ceea ce pentru Lucescu, pe hârtie, se traduce printr-un șoc negativ de peste 1 milion de euro în portofoliu.

Romradiatoare a obținut anul trecut venituri totale de 37,55 milioane lei, cu 4,29% peste cele de 36,00 milioane lei din 2016 și cu 5,68% peste încasările de 35,53 milioane lei prinse în bugetul de venituri și cheltuieli, conform raportării anuale prezentate acționarilor la AGA de bilanț.

În același interval, însă, cheltuielile s-au majorat într-o dinamică încă și mai mare, de 11,47%, la 39,83 milioane lei, de la 35,73 milioane lei, cea mai mare parte a acestor majorări de costuri căzând în sarcina cheltuielilor cu materiile prime. Astfel, compania a avut un rezultat brut negativ de 2,28 milioane lei, față de câștigul net de aproximativ 270.000 de lei din exercițiul financiar anterior și profitul brut bugetat de 635.000 de lei. Pierderile s-au adâncit în ultimul trimestru pentru că la 9 luni rezultatul negativ era de doar aproximativ 977.000 de lei.

EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz

Romradiatoare fost adusă la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București la începutul lunii august de acționarul majoritar, cu o deținere de 76,51%, SIF Transilvania (SIF3). „Este un pas semnificativ care ne permite să avem oportunități deosebite”, a declara despre listare, Oliviu Niculescu, director general al companiei.

Romradiatoare era anterior listată la cota Sibex, bursa sibiană ce a fuzionat prin absorbție cu BVB. Societatea a fost fondată în anul 1926 când se numea Ancora Română și era specializată în fabricarea cablurilor de tracțiune. Ulterior a fabricat și cabluri electrice, iar din anul 1961 a început să producă schimbătoare de căldură pentru industria auto și cea de căi ferate.

Constantin Frățilă încearcă să oprească consolidarea acțiunilor SIF Transilvania după un model în care Asociația Investitorilor „a trântit” operațiunea SIF Moldova CITEȘTE ȘI Constantin Frățilă încearcă să oprească consolidarea acțiunilor SIF Transilvania după un model în care Asociația Investitorilor „a trântit” operațiunea SIF Moldova

Activele totale ale companiei erau de 44,31 milioane lei, la finele anului trecut, cu 2,05% mai mari decât în 2016, iar în același interval de raportare datoriile totale au crescut cu 22,66%, la 17,26 milioane lei, de la 14,07 milioane lei.

Cu un free-float mic, pe piața AeRO acțiunile Romradiatoare se tranzacționează sporadic și pe volume infime. La ultimul preț de 0,5100 lei/acțiune înregistrat în ședința de tranzacționare din 16 martie, capitalizarea bursieră a companiei este de 7,65 milioane lei (1,64 milioane euro), ceea ce înseamnă că valoarea pachetului deținut de Mircea Lucescu s-ar ridica la 1,26 milioane lei (aproximativ 171.000 de euro). Este o sumă la jumătate față de toamna trecută când acțiunile Romradiatoare erau cotate la 1 leu/acțiune și de aproape 13 ori mai mică decât salariul de 3,5 milioane de euro din contractul pe care Lucescu l-a obținut la naționala de fotbal a Turciei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea lucescu
romradiatoare
bvb
bursa
sibex
sif transilvania