Volumele de la BVB ating cota de avarie

Volumele de la BVB ating cota de avarie

Sursa foto: BVB

scris 8 apr 2022

Doar 3 emitenți de la cota BVB au depășit un reper al tranzacțiilor de 1 milion de lei.

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Săptămâna de tranzacționare de la Bursa de Valori București s-a încheiat cu o sesiune pozitivă din punctul de vedere al dinamicii cotațiilor, însă în care piața a fost în mare suferință la nivelul volumelor. Rulajul pe segmentul acțiuni a fost de numai 14,11 milioane lei (2,85 milioane euro), unul din cele mai mici din ultimi ani pentru o zi care nu este de sărbătoare națională.

Cu transferuri de numai 2,51 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au aflat pe primul loc în topul lichidității. Cotația a avansat cu 0,11%, până la prețul de 0,4695 lei/acțiune. Acestea au fost urmate, cu schimburi însumând 1,64 milioane lei, de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 2,26%, până la prețul de 2,4900 lei/acțiune.

DECIZIE Hidroelectrica se listează la Bursă, după mulți ani de așteptare CITEȘTE ȘI DECIZIE Hidroelectrica se listează la Bursă, după mulți ani de așteptare

Tot pe segmentul bancar, 2 simboluri au avut volume apropiate de reperul de 1 milion de lei, respectiv acțiunile grupului austriac Erste (EBS), care s-au apreciat cu 2,38%, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au staționat la prețul de 17,00 lei/acțiune.

La nivelul indicilor, cu excepția indicelui financiar BET-FI, care a suferit un declin de 0,16%, până la valoarea de 50.838,46 puncte, tendința a fost ascendentă: +0,57% pentru indicele compozit BET-XT, +0,15% pentru indicele energetic BET-NG și +0,77% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.715,96 puncte, este pe o reacție după testarea unei confluențe între mediie mobile exponențiale de viteză în proporții Fibonacci, respectiv cea de 55 de zile (EMA55) și media de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele de la BVB ating cota de avarie

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
erste