Președintele Deutsche Bank a discutat cu acționarii principali și cu membri ai guvernului german despre o fuziune cu Commerzbank

Președintele Deutsche Bank a discutat cu acționarii principali și cu membri ai guvernului german despre o fuziune cu Commerzbank
scris 8 iun 2018

Președintele consiliului de supraveghere al Deutsche Bank, Paul Achleitner, s-a consultat cu acționarii principali și cu membri ai guvernului german în legătură cu o fuziune cu Commerzbank, potrivit unor surse citate de Bloomberg, transmite Reuters.

Discuțiile au avut loc în condițiile în care cea mai mare bancă din Germania caută noi surse de creștere a veniturilor, în urma pierderilor de mai multe miliarde de euro provocate de încercarea de a construi o bancă de investiții globală, scrie News.ro.

Deși nu există discuții oficiale între cele două bănci, iar fuziunea nu este iminentă, președintele Deutsche Bank discută în prezent cu acționarii despre o posibilă tranzacție, a relatat Bloomberg.

Continuă haosul legislativ pentru creanțele vândute de bănci: Apar norme de aplicare pentru articole abrogate din Codul Fiscal, nu și pentru cele în vigoare CITEȘTE ȘI Continuă haosul legislativ pentru creanțele vândute de bănci: Apar norme de aplicare pentru articole abrogate din Codul Fiscal, nu și pentru cele în vigoare

Un obstacol major al unei fuziuni este prețul scăzut al acțiunilor Deutsche Bank, iar investitorii i-au spus lui Achleitner că nu doresc o fuziune cu Commerzbank în acest moment pentru că ar reduce foarte mult valoarea pentru acționari, ar putea duce la o majorare de capital și la revizuirea semnificativă în scădere a valorii activelor.

Purtătorii de cuvânt ai Deutsche Bank, Commerzbank și ai Ministerului german de Finanțe au refuzat să comenteze.

Statul german, care deține o participație de puțin peste 15% la Commerzbank, ar avea un rol major în discuțiile despre o fuziune între cea mai mare bancă germană și principala sa rivală.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank