Prețul aurului atinge maximul ultimului an, pe fondul volatilității crescute din piețele de capital

Prețul aurului atinge maximul ultimului an, pe fondul volatilității crescute din piețele de capital
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 feb 2016

Prețul aurului a crescut joi la cel mai ridicat nivel din ultimul an, iar dolarul american s-a depreciat la minimul ultimelor 15 luni față de yenul japonez, în condițiile în care volatilitatea ridicată din piețele de capital determină investitorii să își îndrepte atenția spre plasamente mai sigure.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 15:20, aurul cu livrare în luna aprilie se tranzacționa pe bursa de la New York la 1,240 dolari/uncie, cea mai ridicată cotație începând cu luna februarie a anului trecut. Prețul este cu 3,8% peste închiderea de miercuri, de 1,194 dolari/uncie. De la începutul anului, prețul aurului a urcat cu peste 16%.

“Investitorii cumpără aur pentru că nu știu unde să își plaseze banii. Observăm fluxuri crescute de capital în piață, precum și interes din partea unor jucători noi. Avansul ar putea continua“, a spus pentru Bloomberg un trader de la casa de brokeraj MKS din Elveția.

Bursele europene s-au întors pe scădere și ar putea închide la cel mai redus nivel din septembrie 2013 CITEȘTE ȘI Bursele europene s-au întors pe scădere și ar putea închide la cel mai redus nivel din septembrie 2013

Un dolar american cumpăra 110,98 yeni, o scădere de peste 2% comparativ cu 113,6 yeni la închiderea de miercuri. Aceasta este cea mai scăzută cotație pentru moneda americană începând cu octombrie 2014, potrivit MarketWatch.

Cotațiile aurului și yenul japonez au început să se aprecieze încă de miercuri seara, după ce președintele Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a sugerat că banca centrală americană ar putea amâna o nouă majorare a dobânzii cheie, pe fondul turbulențelor din piețele financiare și al incertitudinilor privind creșterea economică în China.

Chiar dacă este puțin probabil ca Fed să revină asupra planurilor referitoare la înăsprirea politicilor monetare în 2016, mediul extern instabil prezintă un risc crescut pentru economia SUA, a spus Yellen miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
pret
cotatii
dolar
yen
evolutii