Raiffeisen Bank International majorează dividendele, după obținerea unui profit net de 1,27 miliarde euro în 2018

Raiffeisen Bank International majorează dividendele, după obținerea unui profit net de 1,27 miliarde euro în 2018
scris 6 feb 2019

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a raportat miercuri o creștere cu 14% a profitului net în 2018, până la 1,27 miliarde de euro, grație unei creșteri solide a afacerilor din Europa de Est, informează Reuters.

Venitul net din dobânzi a crescut cu 4,2%, până la 3,36 miliarde de euro, în linie cu estimările analiștilor, grație creșterii creditelor acordate clienților în Rusia, unor marje mai mari în România și creșterii dobânzilor în Cehia. De asemenea, ponderea creditelor neperformante ale RBI a scăzut la 3,8% din totalul creditelor, de la 4,4% la finele lunii septembrie, scrie Agerpres.

Veste bună pentru guvern: va încasa dividende mai mari cu 35% de la OMV Petrom, care și-a dublat valoarea impozitului pe profit vărsat la buget. Vestea proastă: producția scade CITEȘTE ȘI Veste bună pentru guvern: va încasa dividende mai mari cu 35% de la OMV Petrom, care și-a dublat valoarea impozitului pe profit vărsat la buget. Vestea proastă: producția scade

În aceste condiții, Raiffeisen Bank International intenționează să majoreze dividendele acordate acționarilor până la 0,93 euro pe acțiune, de la 0,62 euro pe acțiune anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank international
dividende