Reacția Wall Street la pierderea record raportată de Tesla: acțiunile producătorului auto se prăbușesc cu 9%

Reacția Wall Street la pierderea record raportată de Tesla: acțiunile producătorului auto se prăbușesc cu 9%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 nov 2017

Acțiunile Tesla s-au depreciat cu aproape 9% pe bursa de la New York în debutul tranzacțiilor de joi, după ce producătorul auto a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a anunțat o pierdere record de 619 milioane de dolari pentru trimestrul încheiat la 30 septembrie, comparativ cu un profit de 22 milioane de dolari în perioada similară din 2016.

Totodată, compania condusă de Elon Musk a avertizat investitorii că ar mai putea dura luni bune până când producția noului sedan Model 3 va atinge ținta de 5.000 de unități pe săptămână.

Tesla a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei, de 619 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Tesla a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei, de 619 milioane de dolari

Acțiunile companiei s-au prăbușit cu 8,86% în debutul tranzacțiilor de astăzi, până la 292,63 de dolari pe unitate. Declinul a survenit și în contexul în care analiștii Goldman Sachs au redus prețul-țintă pe titlurile Tesla și au reiterat recomandarea către investitori de a-și reduce expunerea pe acțiunile companiei, estimând că prețul acestora va continua să scadă, potrivit MarketWatch.

În jurul orei 17:30 (11:30 la New York), acțiunile Tesla se tranzacționau la 296,87 dolari pe unitate, cu 7,5% sub referință. La acest preț, Tesla este evaluată la 49,54 miliarde de dolari, față de 53,58 miliarde de dolari după cotația la care a închis ieri.

Totuși, prețul acțiunilor rămâne cu circa 39,5% peste nivelul consemnat la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni
pret
wall street