Rectificarea bugetară menține deficitul la 1,86%, Guvernul anticipează din nou că nu va cheltui banii

Rectificarea bugetară menține deficitul la 1,86%, Guvernul anticipează din nou că nu va cheltui banii
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 oct 2015

A doua rectificare bugetară din acest an, care va fi aprobată vineri de Guvern, va asigura majorări salariale pentru medici, fonduri pentru încălzire și pentru primării, precum și bani pentru proiecte în transport, ținta de deficit bugetar fiind menținută la 1,86% din PIB. Premierul Victor Ponta a arătat că este posibil să existe din nou dificultăți în a cheltui banii, ca și anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Este din nou o rectificare pozitivă. Avem din nou bani mai mulți încasați la buget decât au fost prevăzuți în Legea bugetului, iar acesta este meritul ANAF, în primul rând, care a combătut evaziunea fiscală, și meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat. Este o rectificare pozitivă în care cam toate cererile pe care le-ați făcut pentru salariile la medici, pentru transporturi, pentru încălzire, pentru autorități locale, deci cam tot ceea ce ați cerut, slavă Domnului, am putut să punem în practică", a afirmat premierul Victor Ponta, marți, la începutul ședinței de guvern.

El a arătat că deficitul bugetar va rămâne la 1,86% din PIB, cât a fost stabilit la prima rectificare din acest an, aprobată în vară.

"În condițiile în care acum avem excedent bugetar, măcar să putem să cheltuim toți banii în special nu pe salarii, ci pe zonele de proiecte, ca să ajungem la 1,86, pe investiții locale, pe investiții publice'', a arătat prim-ministrul.   

Anul trecut, România a negociat cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană un deficit bugetar de 2,5% din PIB, dar a încheiat anul cu 1,5% din PIB pentru 2014 și a obținut al treilea cel mai mic deficit dintre statele membre UE, deoarece Guvernul nu a alocat bani pentru investiții, având probleme și cu decontarea unor sume de către Comisia Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
buget
rectificare
ponta