Rezervele valutare la Banca Națională s-au apreciat cu 500 milioane euro în martie, la 31,28 miliarde euro

Rezervele valutare la Banca Națională s-au apreciat cu 500 milioane euro în martie, la 31,28 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2016

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au sporit în martie cu aproape 500 milioane euro (1,48%) față de sfârșitul lunii precedente, ajungând la 31,28 miliarde euro, după ce au intrat circa 1,39 miliarde euro, în special în conturile Finațelor și al Comisiei Europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La 29 februarie, rezervele se situau la 30,825 miliarde euro, scrie News.ro

Astfel, în martie au intrat 1,389 miliarde euro, o parte din eliberarea rezervelor minime în valută constituite de bănci la BNR, după ce acestea au fost reduse în ianuarie de la 14% la 12%, potrivit unui comunicat al BNR.

Totodată, au fost alimentate conturile Ministerului Finanțelor Publice și al Comisiei Europene.

Cristea, TZA Tax: Principalele probleme ale formularului de TVA au rămas nerezolvate. Modificările ANAF sunt minore CITEȘTE ȘI Cristea, TZA Tax: Principalele probleme ale formularului de TVA au rămas nerezolvate. Modificările ANAF sunt minore

Pe de altă parte, au avut loc ieșiri de 932 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de circa 3,62 miliarde euro, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) se situau, la finele lunii martie, la 34,9 miliarde euro, față de 34.6 miliarde euro în februarie.

Plățile scadente în aprilie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 203 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve valutare