Rubla scade în urma victoriei lui Trump la alegerile prezidențiale din SUA

Rubla scade în urma victoriei lui Trump la alegerile prezidențiale din SUA
scris 9 nov 2016

Rubla se depreciază față de dolar în urma victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, pe fondul temerilor că politicile sale protecționiste vor afecta creșterea economica.

Moneda rusească înregistrează o scădere ușoară față de dolar, tranzacționându-se la cursul de 63,8786 ruble pentru un dolar, după ce, puțin mai devreme, cursul depășise 64 de ruble pe unitate. Evoluția cursului dolar/rublă are loc în pofida faptului că Trump a semnalat că își dorește o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia, spre deosebire de contracandidata sa, Hillary Clinton.  

 “Este probabil incorect să îl vedem pe Trump ca benefic pentru rublă. Un motiv de îngrijorare referitor la Trump este retorica sa anti-comerț, dăunătoare perspectivelor de creștere globală și prețurilor petrolului”, spune Tom Levinson, care se ocupă de strategie valutară la  Sberbank CIB, în Moscova.

Dolarul și piețele bursiere cad. Peso-ul mexican, cel mai slab după 1994 CITEȘTE ȘI Dolarul și piețele bursiere cad. Peso-ul mexican, cel mai slab după 1994

Rubla a crescut cu circa 15% pe parcursul acestui an, cea mai bună evoluție a unei monede după realul brazilian, pe fondul unei reveniri a cotațiilor petrolului de la minimul ultimilor 12 ani, atins în ianuarie.

 ‘’Victoria lui Trump adduce prea multe incertitudini  și am putea vedea corecții majore pe piețele globale. Nu putem ști cum va îndrepta Trump relațiile cu Rusia pe termen scurt, deci beneficiile ar trebui să fie limitate”, consideră Ogeday Topcular, managing partner la RAM Capital, în Geneva.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dolar
trump
clinton
alegeri
rubla
petrol
rusia