Rusia vrea să atragă 1 mld. dolari la prima sa emisiune de obligațiuni în yuan pe piața locală

Rusia vrea să atragă 1 mld. dolari la prima sa emisiune de obligațiuni în yuan pe piața locală
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2015

Rusia va lansa anul viitor pe piața locală prima sa emisiune de obligațiuni guvernamentale denominate în yuan, mutare care ar putea deschide calea spre noi surse de finanțare pentru băncile și companiile din Rusia, afectate de sancțiunile impuse de statele din Vest în urma anexării Crimeei în martie 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia intenționează să atragă echivalentul a 1 miliard de dolari prin emisiunea de ogligațiuni în yuan, potrivit Financial Times. La rândul lor, autoritățile chineze ar putea emite ulterior obligațiuni în ruble, la fel ca în cazul emisiunii de 3 miliarde yuani (aproximativ 300 milioane lire sterline) lansate anul trecut de Marea Britaniei, primul stat din Occident care a emis titluri suverane în moneda națională chineză.

Obligațiunile vor ajuta la stabilirea unei rate de referință pentru dobânzile la împrumuturile în yuan pe piața din Rusia și la lărgirea bazei de investitori pentru instituțiile și companiile rusești, consideră Denis Shulakov, șeful departamentului piețe de capital al Gazprombank.

Totodată, emisiunea din Rusia vine în sprijinul extinderii prezenței yuanului pe piețele financiare internaționale, după ce săptămâna trecută Fondul Monetar Internațional a anunțat că va include, începând cu octombrie 2016, moneda Chinei în coșul de valute folosite în tranzacțiile instituției, alături de dolar, euro, yen și lira sterlină.

“Cel mai bun lucru care s-a întâmplat recent pe piața monetară din China a fost decizia Washingtonului de a nu mai face o perioadă afaceri cu Rusia", a spus Jon Vollemaere, directorul general al R5FX, un trader valutar specializat pe economiile emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
yuan
obligatiuni
renminbi
china
emisiune