Grupul VW va investi 22 mld. euro în China, în pofida scandalului în care este implicat

Grupul VW va investi 22 mld. euro în China, în pofida scandalului în care este implicat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 oct 2015

Volkswagen a aunțat astăzi că nu va renunța la planul de a investi 22 miliarde de euro în China, în următorii cinci ani, în pofida problemelor cu care se confruntă, ceea ce subliniază importanța acestei piețe pentru grupul auto german, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2015 și 2016, Volkswagen are în plan modernizarea a 70% din vehiculele comercializate în China și vrea, totodată, să introducă pe această  piață peste 30 de modele noi. Totodată, VW intenționează să crească capacitatea de producție în China anul acesta la 5 milioane de autovehicule, de la 3 milioane anul trecut.

Investițiile grupului auto german vor fi realizate în parteneriat cu SAIC Motor și FAW Car.

Volkswagen anticipează că își va mări cota de piață în China, cea mai mare piață auto la nivel mondial, și va continua, totodată, să își extindă portofoliul de produse în această țară, potrivit declarațiilor făcute luna aceasta de directorul general al VW în China, Jochem Heizmann.

În pofida optimismului reprezentanților VW în China, grupul german a înregistrat luna trecută o scădere de 0,8% a vânzărilor pe această piață.

Grupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și la lansarea unor investigații în diferite țări.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
auto
china
emsiii
scandal