Scăderi pe Wall Street după retrogradarea ratingului SUA

Scăderi pe Wall Street după retrogradarea ratingului SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 aug 2023

Indicii bursieri americani se depreciază în debutul tranzacțiilor miercuri, în contextul în care retrogradarea ratingului suveran al SUA de către Fitch a declanșat un val de vânzări de acțiuni la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 consemna un declin de 1% după prima oră de tranzacționare, Dow Jones se deprecia cu 0,6%, în timp ce Nasdaq Composite înregistra un recul de 1,6%.

Randamentele obligațiunilor au crescut, după ce Trezoreria americană a anunțat că accelerează vânzările de datorie, la doar o zi după retrogradarea ratingului suveran de către Fitch.

Indicele BET se apropie de maximul din urmă cu un an și jumătate CITEȘTE ȘI Indicele BET se apropie de maximul din urmă cu un an și jumătate

Agenția de evaluare financiară a privat, marți, SUA de ratingul de top ‘AAA’, criticând deficitul fiscal în creștere și o "erodare a guvernanței". Retrogradarea servește o doză suplimentară de pericol pentru investitorii în acțiuni, deja îngrijorați de riscurile de recesiune și de faptul că aprecierea acțiunilor din acest ar putea să nu fie sustenabilă, scrie Bloomberg.

Cu toate acestea, majoritatea analiștilor se așteaptă ca retrogradarea să aibă un impact limitat asupra pieței de acțiuni.

“Pare că piața caută scuze pentru a marca niște profituri. Mai degrabă decât retrogradarea Fitch, suspectez că ceea ce este evaluat în prezent este riscul tot mai mare al unei încetiniri economice. Tendința de scădere a început să apară ieri, pe fondul datelor dezamăgitoare din China și SUA, ceea ce sugerează că nu este vorba cu adevărat de reducerea ratingului, ci mai degrabă de riscul unei încetiniri", a comentat Alexandre Baradez, analist-șef la IG Markets din Paris.

În Europa, indicele regional Stoxx 600 se deprecia cu 1,3% în jurul orei 17:30 (ora României), după ce anterior a coborât cu până la 1,8%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fitch
retrogradare rating sua