Sesiune de indecizie la bursă

Sesiune de indecizie la bursă

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 ian 2024

Deși a avut cele mai bune volume de la începutul anului, ultima ședință a săptămânii de la BVB a fost una fără direcție, cu deviații minore ale indicilor principali și închideri divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Debutul anului găsește piața de acțiuni de la București într-o etapă de tatonare în zona maximelor istorice.

Utilizatori de criptomonede, puși să confirme prin formulare că înțeleg că se pot \ CITEȘTE ȘI Utilizatori de criptomonede, puși să confirme prin formulare că înțeleg că se pot "frige"

Mișcările au fost neconcludente de la o zi la alta, cu cea mai anemică mișcare în ultima ședință în care indicele reprezentativ BET a alunecat cu 0,11% sub referință, până la nivelul de 15.338,36 de puncte.

Sesiune de indecizie la bursă

Tendința a fost de ușoară majorare a lichidității, rulajul de pe segmentul acțiuni urcând la 44,95 milioane lei (9,04 milioane euro) în limitele de la începutul deceniului care au asigurat promovarea bursei locale la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell.

FOTO Hidroelectrica a început să trimită clienților notificări de modificări contractuale, cu majorări de tarife CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica a început să trimită clienților notificări de modificări contractuale, cu majorări de tarife

Este o activitate ajutată de un transfer special de aproape 1 milion de lei cu acțiuni Bittnet Systems (BNET), de o dimensiune similară cu un shimb de același tip din sesiunea precedentă. În piața reglementată, cel mai mare interes, reflectat de tranzacții de 10,33 milioane lei, a existat pentru titlurile Hidroelectrica (H2O) care au avansat cu 0,08%, până la prețul de 129,70 lei/acțiune.

Acestea au fost urmate, cu volume în echivalent 7,24 milioane lei, de titlurile Băncii Transilvania (TLV),, care, în oglindă, s-au retras cu 0,08%, până la prețul de 24,28 lei/acțiune. Sunt mișcări divergente în linia generală a ședinței, în care, din cele mai tranzacționate 10 acțiuni, 4 titluri au consemnat deprecieri, un simbol a fost în staționare și alte 5 acțiuni au închis „pe verde”.

FOTO Hidroelectrica: Cine reprezintă acționarii minoritari în Consiliul de Supraveghere după listare CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica: Cine reprezintă acționarii minoritari în Consiliul de Supraveghere după listare

Între acestea au fost titlurile producătorilor de gaze naturale: +0,18%, până la prețul de 0,5690 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au înregistrat cea de-a 3-a activitate a zilei, de 5,74 milioane lei, și +0,60%, până l aprețul de 50,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au cumulat schimburi de 1,18 milioane lei. Sunt mișcări în sensul de apreciere a indicelui energetic BET-NG care a câștigat 0,32%.

Prin contrast, celălalt indice sectorial, BET-FI care măsoară evoluția titlurilor fondurilor alternative de investiții, a suferit o corecție de 0,41%, până la nivelul de 59.098,27 de puncte, fiind tras în jos de declinul de 1,36%, până la prețul de 0,5080 lei/acțiune, al titlurilor Fondul Proprietatea (FP), ce au adunat transferuri de 3,04 milioane lei.

La același capitol financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 2,80%, până la prețul de 17,38 lei/acțiune, în contextul unor tranzacții de 3,17 milioane lei. În rest, reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M) ce au pierdut 0,75%, până la prețul de 3,97 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica