Sesiune negativă pe Wall Street, în lipsa progreselor privind majorarea plafonului datoriei SUA

Sesiune negativă pe Wall Street, în lipsa progreselor privind majorarea plafonului datoriei SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2023

Principalii indici bursieri de la New York s-au depreciat marți, iar randamentele titlurilor Trezoreriei pe termen scurt au continuat să crească, în condițiile în care negocierile privind majorarea plafonului de îndatorare a SUA au rămas în impas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși discuțiile din Congres au continuat marți, progresele au părut limitate, unii republicani din Camera Reprezentanților punând la îndoială urgența majorării plafonului legal de îndatorare a guvernului, în pofida avertismentelor secretarului Trezoreriei, Janet Yellen, privind o eventuală intrare în incapacitate de plată din iunie.

Investitorii au cerut prime mai mari pentru a deține titluri de creanță americane, în special notele cu cel mai mare risc de neplată, politicienii mai având puțin timp la dispoziție pentru a găsi un acord. Randamentele titlurilor cu scadența pe 8 iunie au urcat la peste 5,8%, comparativ cu titlurile cu scadența la 30 mai, care au un randament de sub 3%, potrivit Bloomberg.

Acțiunile producătorilor de gaze naturale – cel mai mare interes pentru investitorii de la BVB CITEȘTE ȘI Acțiunile producătorilor de gaze naturale – cel mai mare interes pentru investitorii de la BVB

Indicele S&P 500 s-a depreciat cu 1,1%, tras în jos de sectorul industrial și de acțiunile din domeniul comunicațiilor.

Dow Jones a consemnat un declin de 0,7%, iar Nasdaq Composite a coborât cu 1,3%.

"Faptul că unii dintre politicieni analizează public o intrare în incapacitate de plată este un semn rău", a comentat Mike Zigmont, șeful departamentului de tranzacționare și cercetare de la Harvest Volatility Management.

În ceea ce privește știrile economice, vânzările de locuințe noi din SUA au crescut în mod neașteptat în aprilie, până la cel mai ridicat nivel din ultimele peste 12 luni, iar activitatea întreprinderilor americane a înregistrat, în luna mai, cea mai mare creștere din ultimul an.

Traderii așteaptă minuta celei mai recente ședințe de politică monetară a Rezervei Federale, care va fi publicată miercuri, pentru noi indicii privind o eventuală pauză de la majorarea ratelor dobânzilor la ședința de luna viitoare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
plafon indatorare sua
incapacitate de plata sua