Sesiune “verde” pentru acțiunile americane, după noi negocieri între Rusia și Ucraina

Sesiune “verde” pentru acțiunile americane, după noi negocieri între Rusia și Ucraina
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mar 2022

Acțiunile americane s-au apreciat marți, în linie cu bursele europene, susținute de optimismul investitorilor cu privire la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina și de declinul prețurilor petrolului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones a închis în urcare cu 0,97%, S&P 500 a avansat cu 1,23%, iar Nasdaq Composite cu 1,84%. S&P 500 s-a apreciat pentru a opta sesiune bursieră consecutivă și a ieșit din teritoriu de corecție.

Discuțiile despre o posibilă încetare a focului în Ucraina "injectează mai mult optimism pe piață", a comentat Shep Perkins, director de investiții pentru acțiuni la Putnam Investments, citat de MarketWatch.

BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei CITEȘTE ȘI BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei

Rusia a anunțat, marți, că își va reduce “radical” activitatea militară în direcția Kiev și Cernihov în Ucraina, după convorbiri ruso-ucrainene "substanțiale" la Istanbul, în timp ce delegația ucraineană a declarat că a cerut un "acord internațional" pentru a garanta securitatea țării.

Dolarul s-a depreciat cu peste 8% în raport cu rubla, iar prețurile petrolului au scăzut, de asemenea, în urma informațiilor privind evoluția negocierilor publicate de mass-media.

Deși cotațiile petrolului rămân ridicate, scăderea lor de la nivelurile și mai ridicate atinse după declanșarea războiului ajută la reducerea presiunii asupra inflației, a precizat Perkins.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) a închis cu un declin de 1,6%, la 105,96 dolari/baril, după ce pe parcursul tranzacțiilor a atins un minin de 98,44 dolari/baril.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 2%, la 110,23 dolari/baril. Brentul a atins un minim intraday de 104,84 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa new york
rusia
ucraina
negocieri
cotatii petrol
preturi petrol