Succesul Parisului în atragerea băncilor din Londra majorează balanța de plăți a Franței

Succesul Parisului în atragerea băncilor din Londra majorează balanța de plăți a Franței
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Succesul post-Brexit al Franței în atragerea băncilor de la Londra la Paris a depășit așteptările, efectele fiind din ce în ce mai vizibile în balanța de plăți, a anunțat Banca Centrală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După decizia Marii Britanii din 2016 de a ieși din UE, Guvernul francez a făcut lobby pe lângă băncile internaționale să-și mute activitățile europene la Paris, în contextul concurenței din partea altor huburi financiare de pe continent, cum ar fi Frankfurt, Amsterdam și Dublin, scrie Agerpres.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut CITEȘTE ȘI Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut

Eforturile au avut succes, o serie de bănci de pe Wall Street, cum ar fi Bank of America sau JPMorgan și-au înființat huburi regionale de tranzacționare la Paris.

"Succesul Parisului post-Brexit a fost spectaculos, depășind așteptările noastre", le-a spus jurnaliștilor guvernatorul Băncii Centrale a Franței, Francois Villeroy de Galhau, la prezentarea raportului anual privind balanța de plăți a Franței.

Firmele financiare care s-au relocat de la Londra la Paris au contribuit cu 1,5 miliarde de euro la excedentul Franței din serviciile financiare înregistrat anul trecut, a informat Banca Centrală.

 „Țara bitcoin” a înregistrat o revenire miraculoasă anul acesta CITEȘTE ȘI „Țara bitcoin” a înregistrat o revenire miraculoasă anul acesta

Tranzacțiile firmelor de servicii financiare cu sediul în Franța cu restul lumii au ajuns anul trecut la nivelul record de 10,4 miliarde de euro - dublu față de perioada votului Brexit - 2016.

Serviciile financiare au ajutat Franța să obțină excedent din serviciile financiare de miliarde de euro, au majorat veniturile din turism și din sectorul maritim.

Cu toate acestea, anul trecut Franța a înregistrat un deficit de cont curent record de 53,9 miliarde de euro, echivalentul a 2% din PIB, deoarece costul ridicat al importurilor de energie a compensat excedentul din serviciile financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
bani
londra