Telefonul mobil, noua metodă de plată preferată în Europa Centrală și de Est

Telefonul mobil, noua metodă de plată preferată în Europa Centrală și de Est
scris 30 mai 2019

Circa 74% dintre consumatorii din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv din România, au indicat telefonul mobil ca metodă alternativă preferată de plată, potrivit datelor prezentate joi de Mastercard, în cadrul unei conferințe de presă.

Studiul, efectuat în 13 țări din ECE, inclusiv în România, a arătat că utilizarea smartphone-ului, în general, a atins un nivel de peste 90%, scrie News.ro.

GRAFICE Creditarea populației încetinește vizibil, mai ales pe componenta de consum. Împrumuturile firmelor, în creștere ușoară CITEȘTE ȘI GRAFICE Creditarea populației încetinește vizibil, mai ales pe componenta de consum. Împrumuturile firmelor, în creștere ușoară

În ultimii ani, românii au adoptat un stil de viață digital, dar consideră că serviciile digitale disponibile pe piață nu sunt suficiente, în special în educație, sănătate și transport public.

Plata cu telefonul mobil este folosită tot mai des, iar 80% dintre persoanele chestionate, care folosesc acest instrument, declarând că procesul de achiziție și confirmare a plății pe mobil este cea mai bună alternativă digitală. Codul transmis prin SMS pentru autorizarea tranzacțiilor online este metoda preferată și cel mai des folosită de autentificare, de către 51% dintre utilizatorii români.

Un manager din cadrul Mastercard, Roxana Petre, a subliniat că rapiditatea și ușurința în utilizare sunt calitățile cele mai apreciate de utilizatorii de mijloace digitale de plată.

”În legătură cu avantajele instrumentelor digitale de plată, atributele cele mai importante, menționate de respondenți, sunt cele referitoare la rapiditate, simplitate și disponibilitate”, a spus Petre.

Ea a subliniat că este îngrijorător că peste 50% dintre consumatori aleg în continuare să plătească cash.

Country Manager-ul Mastercard România, Cosmin Vladimirescu, a subliniat că retailul digital continuă să se dezvolte puternic.

”Suntem încântați că oferim soluția noastră Identity Check cu EMV 3DS integrat, folosindu-ne de metode de autentificare în timp real, cum sunt parolele dinamice și biometria, inclusiv amprenta, recunoașterea facială, a irisului și a vocii, pentru a oferi o experiență online mai sigură, potrivită pentru viitorul e-commerce-ului”, a declarat Vladimirescu.

Totodată, 81% dintre respondeți consideră că amprenta digitală este o metodă de plată sigură. Legat de conștientizarea asupra securității online, românii preferă ca parola lor să fie unică (52%) și ușor de ținut minte (41%).

”Peste jumătate dintre consumatori își memorează parola, în timp ce unul din patru respondenți o notează pe hâtie sau o salvează pe telefon, deși aceste metode de memorre a parolei îi pot expune potențialelor fraude”, au avertizat specialiștii.

Mastercard a anunțat că a devenit partenerul pentru inovație al primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, construit de asociația Dăruiește Viață, compania îndreptându-și eforturile către asigurarea infrastructurii și echipamentului tehnologic necesare finalizării spitalului.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefonul mobil
mastercard