Șeful Tesla obține prima tranșă dintr-un pachet compensatoriu de 2,6 miliarde dolari

Șeful Tesla obține prima tranșă dintr-un pachet compensatoriu de 2,6 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 mai 2020

Directorul general al Tesla, antreprenorul miliardar Elon Musk, și-a câștigat dreptul să primească prima tranșă de acțiuni la un preț preferențial dintr-un pachet compensatoriu în valoare de 2,6 miliarde de dolari, a anunțat board-ul companiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Musk poate cumpăra aproximativ 1,69 milioane de acțiuni Tesla la un preț de 350,02 dolari/unitate, echivalentul unui discount de aproape 466 dolari raportat la referința de joi, după ce capitalizarea companiei a atins o valoare medie de 100 miliarde de dolari în ultimele șase luni.

Dacă Musk alege să își exercite opțiunea de cumpărare, ar rezulta un profit pe hârtie de aproximativ 770 milioane de dolari. Șeful Tesla nu poate însă să revândă acțiunile la prețul actual, deoarece acordarea bonusului în acțiuni este condiționată de păstrarea titlurilor pentru o perioadă de minim 5 ani din momentul achiziției.

ULTIMA ORĂ Renault va concedia 14.600 de angajați în toată lumea. Extinderea fabricii din România, suspendată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault va concedia 14.600 de angajați în toată lumea. Extinderea fabricii din România, suspendată

În 2018, acționarii Tesla a aprobat un pachet uriaș de beneficii în acțiuni pentru Musk, în valoare de 2,6 miliarde de dolari, sub rezerva atingerii mai multor obiective de performanță în decurs de 10 ani, legate de valoarea acțiunilor, venituri și profit.

Acțiunile ar urma să fie acordate în 12 tranșe egale, fiecare reprezentând echivalentul a 1% din capitalul Tesla la momentul acordării, cu condiția ca board-ul să certifice atingerea unei capitalizări-țintă pentru tranșa respectivă, concomitent cu bifarea unuia dintre obiectivele privind venitul sau profitul companiei.

Primul obiectiv, ce presupune atingerea unei capitalizări medii de 100 miliarde de dolari într-un interval de șase luni, precum și obținerea unui venit de 20 miliarde de dolari în ultimul an, a fost atins, a confirmat board-ul companiei joi.

Pentru a putea debloca toate cele 12 tranșe de acțiuni, capitalizarea Tesla va trebui să atingă pragul de 650 miliarde de dolari până în 2028.

Musk nu a încasat salariu de la Tesla de când a preluat conducerea companiei, însă a primit mai multe bonusuri în acțiuni pentru performanțele obținute.

Capitalizarea Tesla se ridică în prezent la 152 miliarde de dolari, compania americană fiind al doilea mare producător auto la nivel global în funcție de acest reper, după Toyota (176 miliarde dolari) și înaintea Volkswagen (85 miliarde dolari).

Tesla a depășit pentru prima oară Volkswagen în funcție de valoarea de piață în luna ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
pachet compensatoriu
bonus de performanta
capitalizare tesla
actiuni