UBS a obținut acordul temporar al autorităților de reglementare antitrust din UE pentru a finaliza achiziția Credit Suisse

UBS a obținut acordul temporar al autorităților de reglementare antitrust din UE pentru a finaliza achiziția Credit Suisse
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2023

UBS a obținut acordul temporar al autorităților de reglementare antitrust din UE pentru a finaliza achiziția Credit Suisse, dar va trebui totuși să solicite aprobarea conform regulilor UE privind fuziunile, a declarat. Comisia Europeană, tansmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UBS salvat Credit Suisse luna trecută, printr-o fuziune concepută și finanțată de autoritățile elvețiene, scrie News.ro.

EXCLUSIV Încep tăierile: Vor fi înghețate din nou angajările la stat, cheltuielile ministerelor și agențiilor vor fi limitate lunar de Guvern CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Încep tăierile: Vor fi înghețate din nou angajările la stat, cheltuielile ministerelor și agențiilor vor fi limitate lunar de Guvern

Conform regulilor Uniunii Europene privind fuziunile, companiile pot finaliza tranzacții numai după ce au obținut aprobarea antitrust a UE sau se pot confrunta cu amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri totală.

Autoritatea antitrust al UE a declarat că băncile elvețiene au cerut o scutire de la această obligație.

”La cererea UBS și a Credit Suisse, Comisia a acordat o derogare de la obligație, pe baza articolului 7 alineatul (3) din Regulamentul UE privind concentrările economice. Comisia a constatat că cerințele pentru o derogare au fost îndeplinite și, prin urmare, a aprobat, la 4 aprilie 2023, cererea de derogare, cu anumite condiții”, a declarat Comisia într-un e-mail către Reuters.

Băncile nu au depus încă în mod oficial o cerere de aprobare a tranzacției de către UE. O astfel de cerere ar demara o analiză preliminară de 25 de zile lucrătoare pentru tranzacție.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
ubs