UE investighează fuziunea de 28 de miliarde de dolari între LSE și Deutsche Boerse

UE investighează fuziunea de 28 de miliarde de dolari între LSE și Deutsche Boerse
scris 28 sep 2016

Comisia Europeană a deschis miercuri o investigație legată de fuziunea de 28 de miliarde de dolari dintre London Stock Exchange cu Deutsche Boerse, afirmând că acordul ar reduce concurența în cazul unor activități majore de pe piața financiară, transmite Reuters.

Decizia, anticipată deja de cele două companii, îi va obliga pe cei doi operatori bursieri să ofere concesii pentru eliminarea obiecțiilor, scrie News.ro.

Comisia Europeană s-a referit la probleme legate de scăderea concurenței în domeniul serviciilor de cliring, unde compania rezultată în urma fuziunii va combina operațiuni de 150 de miliarde de euro.

”Piețele financiare au un rol esențial în economia europeană. Trebuie să ne asigurăm că participanții din piață continuă să aibă acces la infrastructura pieței financiare”, afirmă într-un comunicat comisarul pentru Concurență Margrethe Vestager.

Comisia va lua o decizie referitoare la fuziune până pe 13 februarie, termen limită care poate fi extins dacă cele două companii vor oferi concesii.

viewscnt
Afla mai multe despre
lse
deutsche boerse