Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% în primul semestru al anului

Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% în primul semestru al anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2017

Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% în primul semestru al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 462 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În rezultatul obținut de Groupama Asigurări, asigurările Non-Viață au avut o contribuție de 445 milioane lei, în creștere cu 5,3% față de anul trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătățit, fiind susținut în mare măsură de îmbunătățirea rezultatelor pe segmentele Sănătate, Accidente și Property (inclusiv Agro). Per total, valoarea primelor brute subscrise în categoria Sănătate și Accidente a înregistrat o creștere semnificativă, de 87%, în contextul potențialului ridicat al acestui segment de piață, precum și datorită eforturilor susținute de dezvoltare a acestei linii de business. Zona de Property (inclusiv Agro) a avut o evoluție semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând o creștere de peste 8%, până la 100 milioane lei.

Pe segmentul Auto, polițele CASCO au înregistrat o creștere de 9%, până la 189 milioane lei, în timp ce RCA a scazut cu 11% pana la valoarea de 109 milioane lei. 

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat la 0,92% CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat la 0,92%

Linia de Alte asigurări Non-viață - Transport, Răspunderi civile și Travel a înregistrat o creștere de 9%.

Asigurările de Viață, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, au avut o evoluție stabilă  în primul semestru al anului 2017, acesta fiind un punct de focus al companiei pentru perioada următoare.

Compania de asigurări Groupama Asigurări, deținută de grupul francez Groupama,  a încheiat 2016 pe locul patru în topul asigurătorilor, cu o cotă de piață de 9,9% după valoarea primelor brute subscrise, potrivit datelor ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama asigurari
rca
asigurari de viata