VIDEO Într-un discurs la Washington, președintele Fed indică ce poate face banca centrală americană. Wall Street - la maximele ultimelor peste 2 luni

VIDEO Într-un discurs la Washington, președintele Fed indică ce poate face banca centrală americană. Wall Street - la maximele ultimelor peste 2 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2022

Principalii indici de pe Wall Street s-au apreciat puternic miercuri, întrerupând o serie de trei sesiuni de scăderi consecutive, după ce președintele Fed, Jerome Powell, a indicat că banca centrală americană ar putea reduce ritmul de înăsprire a politicii monetare chiar în această lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum - Piețele financiare și provocările noilor crize - Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.

Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Powell a declarat că o creștere mai mică a ratelor dobânzilor ar putea avea loc încă de la ședința de politică monetară a Rezervei Federale din decembrie, dar a avertizat, de asemenea, că este posibil ca ratele să rămână ridicate pentru o perioadă îndelungată, pentru a reduce inflația.

"Momentul pentru temperarea ritmului de creștere a ratelor ar putea veni chiar la ședința din decembrie”, a spus Powell într-un discurs la Brookings Institution din Washington, citat de MarketWatch.

Investitorii se activează la final de lună. Volumele se majorează și indicii au aprecieri consistente CITEȘTE ȘI Investitorii se activează la final de lună. Volumele se majorează și indicii au aprecieri consistente

Acțiunile americane au recuperat pierderile din prima parte a zilei după comentariile lui Powell și au închis puternic în urcare.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 3,1%, până la 4.080 puncte, cel mai ridicat nivel începând cu 12 septembrie, potrivit datelor agregate de Investing.com.

Dow Jones a avansat cu 2,2%, la 34.589 puncte și a ieșit, tehnic, din piața bear, cu o creștere de 20,4% față de cel mai recent minim, atins pe 30 septembrie.

Nasdaq Composite a urcat cu 4,4%, la 11.468 puncte.

Pentru întreaga lună noiembrie, S&P a consemnat un avans de 4,6%, Dow Jones s-a apreciat cu 5,3%, iar Nasdaq cu 3,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed