Wall Street a închis la niveluri record

Wall Street a închis la niveluri record
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2021

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de miercuri în creștere, iar indicii Dow Jones și S&P 500 au atins niveluri record, în urma îmbunătățirii estimărilor economice de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, care a anunțat că va menține dobânzile aproape de nivelul zero cel puțin până la sfârșitul anului 2023, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fed anticipează pentru acest an o creștere a economiei americane de 6,5%, urmând ca avansul să se tempereze în anii viitori, potrivit estimărilor trimestriale ale membrilor Comiterului Federal pentru Piață Deschisă. Estimarea a fost îmbunătățită de la ritmul de 4,2% prognozat în decembrie, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Previziunile pentru 2022 și 2023 arată un avans de 3,3%, respectiv 2,2%. Pentru ca creșterea pe termen lung să se tempereze la 2,3%.

Fed mai anticipează scăderea ratei șomajului la 4,5% în acest an, de la nivelul actual de 6,2%.

Creșterile de pe Wall Street s-au accentuat după ce președintele Fed, Jerome Powell, a spus în timpul unei conferințe de presă că este prematur să se discute despre începerea măsurilor de retragere a sprijinului pentru economia care trebuie să se refacă.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

În urma comunicatului Fed, randmanetul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut la 1,6374%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 189,42 puncte, sau cu 0,6%, la 33.015,37 puncte, fiind pentru prima oară când a închis peste nivelul de 33.000 de puncte.

Indicele S&P 500 a inversat o pierdere de până la 0,7% și a urcat cu 0,3%, la un nivel record de 3.974,12 puncte. Cea mai mare contribuție la aavansul S&P 500 a venit din partea acțiunilor Amazon.com.

Indicele Nasdaq Composite a recuperat pierderile din timpul ședinței și a închis în creștere cu 0,4%, 13.525,20 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
wall street
actiuni