Warren Buffett și-a dublat participația la Teva, jucător important și pe piața farmaceutică din România, și a devenit al doilea mare acționar al Apple

Warren Buffett și-a dublat participația la Teva, jucător important și pe piața farmaceutică din România, și a devenit al doilea mare acționar al Apple
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mai 2018

Berkshire Hathaway, vehiculul investițional al cunoscutului investitor Warren Buffett, a anunțat astăzi că și-a dublat participația la producătorul israelian de medicamente Teva Pharmaceutical, aflat în Top 10 pe piața farmaceutică din România, și a devenit al doilea mare acționar al Apple, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbările au fost anunțate într-un document cerut de autoritățile de reglementare, care prezintă detaliat investițiile Berkshire în acțiuni ale companiilor listate în SUA.

Berkshire deținea la finele primului trimestru 40,5 milioane de certficate de depozit pe acțiuni (ADR), în valoare de 693 milioane dolari, de circa 2 ori mai multe decât trimestru anterior, când avea 18,9 milioane de astfel de certificate. ADR-urile sunt titluri similare cu acțiunile, emise de companii din afara Statelor Unite și tranzacționate pe piața americană de capital.

Bill Gates critică bitcoin și este gata de un pariu: Este o investiție bazată pe «teoria prostului mai mare». Gates a primit bitcoin de ziua lui CITEȘTE ȘI Bill Gates critică bitcoin și este gata de un pariu: Este o investiție bazată pe «teoria prostului mai mare». Gates a primit bitcoin de ziua lui

Teva Pharmaceuticals, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, este și una dintre principalele 10 companii din industria farmaceutică din România.

Acțiunile Teva au crescut cu peste 5% în tranzacțiile after-hours de marți. În general, atunci când Berkshire anunță o majorare a investiției într-un anumit emitenr, acțiunile companiei respective cresc.

La începutul lunii mai, miliardarul Warren Buffett a anunțat, într-un interviu pentru CNBC, că și-a majorat puternic participația la Apple în primul trimestru al anului, ajungâng la o deținere din acțiunile producătorului iPhone evaluată la 42,5 miliarde de dolari. Berkshire a cumpărat 75 milioane de acțiuni Apple în primele trei luni, mărindu-și participația totală la 240,3 milioane de acțiuni, echivalentul a circa 4,74% din acțiunile companiei din Cupertino.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
warren buffett
miliardar
berkshire hathaway
teva
actiuni
participatie
investitie
romania