WSJ: Binance a elaborat un plan pentru a neutraliza autoritățile americane. Explicația companiei

WSJ: Binance a  elaborat un plan pentru a neutraliza autoritățile americane. Explicația companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 mar 2023
 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Binance a elaborat un plan pentru a evita o eventuală urmărire penală din partea autorităților americane, inclusiv prin înființarea unei entități în SUA, în 2019, relatează Wall Street Journal.
 
Binance s-a lansat pe scena criptomonedelor în 2017 și a devenit cea mai mare bursă de monede digitale din lume. S-a lovit rapid de o problemă: funcționa în mare parte de la hub-uri din China și apoi din Japonia, însă o cincime dintre clienții săi se aflau în SUA, unde autoritățile au semnalat o viitoare suprimare a jucătorilor offshore nereglementați din domeniu. 
Salt de aproape 5% pentru acțiunile Nuclearelectrica. Raportările financiare aduc tranzacții sporite pe mai multe simboluri, de regulă lăsate ilichide de investitori CITEȘTE ȘI Salt de aproape 5% pentru acțiunile Nuclearelectrica. Raportările financiare aduc tranzacții sporite pe mai multe simboluri, de regulă lăsate ilichide de investitori

Îngrijorată de amenințarea cu urmărirea penală, Binance a creat un plan pentru a neutraliza autoritățile americane, potrivit mesajelor și documentelor din 2018 până în 2020 analizate de The Wall Street Journal, precum și interviurilor cu foști angajați.

Orice proces din partea autorităților de reglementare din SUA era văzut ca o "lovitură nucleară" pentru afacerea Binance, scrie WSJ, citând avertismentul unui director al Binance către colegi într-un chat privat din 2019.
 
Binance și Binance.US sunt mai interconectate decât au dezvăluit inițial. Potrivit informațiilor WSJ, Binance.com a operat în principal din hub-uri din China și Japonia, însă o cincime dintre clienții săi se aflau în Statele Unite. Dezvoltatorii Binance din China au gestionat codul software care susținea portofelele digitale ale utilizatorilor Binance.US, ceea ce ar fi putut da Binance acces la datele clienților din SUA. 
 
Începând din 2020, Departamentul de Justiție și Comisia pentru valori mobiliare și burse au investigat relația Binance cu Binance.US, se arată în raport.
Sergiu Manea, BCR, despre boicotarea băncii: Conversațiile cu companiile de stat au fost civilizate; îndemnul a fost unul la calm CITEȘTE ȘI Sergiu Manea, BCR, despre boicotarea băncii: Conversațiile cu companiile de stat au fost civilizate; îndemnul a fost unul la calm

Totodată, Reuters a relatat că Binance.US a fost creată ca o filială de facto în 2019 pentru a distrage atenția autorităților de reglementare din SUA de la Binance.com.

Într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters, un purtător de cuvânt al Binance a declarat: "Am recunoscut deja că nu am avut controale adecvate în primii ani... astăzi suntem o companie foarte diferită în ceea ce privește conformitatea".
 
Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, planifică, până la finele anului 2023, angajări în hub-ul de tehnologie din Iași, deschis în septembrie anul trecut.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
bitcoin
criptomonede
wsj