FOTO Peugeot lansează modelul Partner Tepee Electric. Când va fi disponibil pe piață

FOTO Peugeot lansează modelul Partner Tepee Electric. Când va fi disponibil pe piață
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 feb 2017

Încă un automobil complet electric vine să completeze oferta din ce în ce mai mare a acestor vehicule ecologice. Peugeot propune versiunea complet electrică a lui Partner Tepee, un automobil intitulat de producător „ludospace”, un monovolum care poate fi utilizat deopotrivă ca mașină de companie ori mașină de familie, însă autonomia anunțată la momentul lansării, 170 km, nu face din Partner Electric un automobil de distanțe lungi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peugeot Partner Tepee Electric se bazează pe versiunea propuslată de motoare termice, având aceleași dimensiuni exterioare și un spațiu interior caomparabil. Micile diferențe vin din amplasarea bateriilor, dar sunt nesemnificative.

Propulsorul este un motor electric de 49 de kW, echivalent al unei puteri de 67 CP, dar cu un cuplu de 200 Nm, disponibil încă de la prima apăsare a pedalei de accelerație. Acesta este aliementat de două pachete de baterii litiu-Ion, cu o capacitate de 22,5 kW, amplasate sub podea, către partea din spate. Transmisia este una cu un singur raport, ceea ce face inutilă o cutie de viteze și un ambreiaj.

FOTO Peugeot lansează modelul Partner Tepee Electric. Când va fi disponibil pe piață

Pentru încărcare, există varianta simplă, la priză clasică sau securizată, care permite încărcarea completă  în 8,30 ore, 12 ore sau 15 ore, în fucnție de amperajul prizei. Alternativa este încărcătorul rapid cu standard specific, la 95 A, care încarcă în 30 de minute 80% din baterie. Încărcătoarele rapide pot fi instalate la cerere prin intermediul partenerilor recomandați. Autonomia de 170 km a fost calculată la un ciclu de rulare standard.

ANAT susţine reducerea TVA la 9% şi pentru agenţiile de turism. Burcea: Vrem și noi mașini scumpe, ca hotelierii CITEȘTE ȘI ANAT susţine reducerea TVA la 9% şi pentru agenţiile de turism. Burcea: Vrem și noi mașini scumpe, ca hotelierii

La bord există indicatoare vizibile privind autonomia bateriei, consumul de energie și modul de reîncărcare, pentru a permite șoferului să-și adapteze stilul de condus pentru un mers economic. De asemenea, exsită un indicator de consum auxiliar, pentru încălzire și climatizare.

FOTO Peugeot lansează modelul Partner Tepee Electric. Când va fi disponibil pe piață

Sistemele de recuperare a energiei utilizează se activează atât la decelerare, cât și la frânare.

Din punct de vedere al confortului interior, mașina păstrează toate caracteristicile lui Partner Tepee, cu 5 locuri, din care 3 în spate, pe o banchetă fragmentabilă și complet rabatabilă, pentru a face loc unor obiecte voluminoase în portbagaj. Forma dreaptă permite încărcarea unor bagaje destul de mari în portbagaj fără rabatarea scaunelor, spațiul având un volum de 1350 litri. Cu scaunele strânse, volumul crește la 3000 litri. Ușile rabatabile din spate permit accesul facil al pasagerilor sau pentru încărcarea de marfă.

Mecaplast investește 10 milioane euro pentru o fabrică între Pitești și Mioveni, de unde să livreze componente auto pentru noul Duster CITEȘTE ȘI Mecaplast investește 10 milioane euro pentru o fabrică între Pitești și Mioveni, de unde să livreze componente auto pentru noul Duster

Mașina poate fi rcontrolată, pentru unele dintre funcții, cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete, pentru programarea încălzirii sau aerului condiționat, verificarea stării bateriei, verificarea duratei reîncărcării.

Printre echipamentele de serie de numără ESC, radio CD Mp3, asistență la demaraj în pantă, asistență la presiunea din pneuri.

FOTO Peugeot lansează modelul Partner Tepee Electric. Când va fi disponibil pe piață

Pentru echipările superioare, este diponibilă planșa tactilă de 7 inci, integrată în consola centrală, care permite comanda sistemului audio, și oferă informații de la computerul de bord. Tableta permite conexiuni Bluetooth, USB, jack și MirrorScreen.

Garanțiile oferite de producător includ pe cea a bateriei, 8 ani sau 100.000 km, și cea pentru sistemul electric al bateriei, 5 ani sau 50.000 km. Intervalele de revizie sunt la 2 ani sau 40.000 de km și nu presupun, ca în cazul unei mașini cu motor termic, schimburi de ulei sau de curele.

EXCLUSIV ASF vrea asigurări RCA speciale pentru șoferii \'\'răi\'\', cu multe accidente. Un organism dedicat va fi înființat la noul Birou al Asigurătorilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ASF vrea asigurări RCA speciale pentru șoferii ''răi'', cu multe accidente. Un organism dedicat va fi înființat la noul Birou al Asigurătorilor

Partner Tepee este al treilea vehicul electric al mărcii Peugeot, după modelul de clasă mică iOn și furgoneta Partner. Francezii au mai lansat, de asemenea, și un scuter electric, GenZe.

Peugeot Partner Tepee Electric va fi lansat pe piață în luna septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
auto
masini
peugeot