Grupul turc Üstünberk extinde fabrica Martur din România pentru scaune destinate Logan și Sandero

Grupul turc Üstünberk extinde fabrica Martur din România pentru scaune destinate Logan și Sandero
scris 17 mai 2019

Compania Martur Automotive Seating and Interiors, parte a grupului turc Üstünberk, cu afaceri de peste 273 milioane lei în 2017, ultimul an raportat, și 132 de angajați, a început lucrările pentru extinderea fabricii din România de componente auto și scaune auto asamblate, o investiție calculată la 82,8 milioane lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat.

Fabrica pregătită spre extindere este comuna Oarja, județul Argeș.

Intenția companiei este să ajungă la o pondere de 80% exporturi din totalul producției. Este vizată extinderea producției de scaune din față și din spate pentru Logan și Sandero.

Noua capacitate de producție va fi operațională până la sfârșitul anului. 

EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu a vândut, din nou, Prosport, la pachet cu brandul Promotor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu a vândut, din nou, Prosport, la pachet cu brandul Promotor

Martur Automotive Seating and Interiors SRL a fost înființată în decembrie 2012.

Compania-mamă, Martur, înființată în 1985, este unul dintre furnizorii de top ai scaunelor pentru mașini, la nivel mondial. Martur are 12 fabrici în Turcia, România, Rusia, Algeria, Maroc, Polonia, Ucraina, cu un total de 3.916 angajați și o suprafață de producție de 126.251 metri pătrați.

Grupul de companii Üstünberk are 5.585 angajați, 22 de fabrici și o arie de producție de 219.000 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
martur
fabrica
logan
sandero
scaune