Hidroelectrica a obținut cel mai mare profit brut din istoria companiei

Hidroelectrica a obținut cel mai mare profit brut din istoria companiei
scris 7 mar 2018

Producătorul de energie Hidroelectrica a obținut anul trecut un profit brut de 1,6 miliarde de lei, rezultatul fiind cel mai bun din istoria companiei, a declarat, miercuri, Bogdan Badea, directorul general al companiei.

"Potrivit rezultatelor neauditate, estimăm un profit brut de 1,6 miliarde de lei, cel mai bun de până acum în istoria companiei. Rezultatul s-a datorat disponibilității hidroagregatelor și controlului pe costuri. Producția a fost de 14 TWh, față de 14,5 TWh prognozat. A fost un an sub media multianuală din punct de vedere hidrologic", a spus Badea, potrivit Agerpres.

STUDIU PwC: Conceptul de ”sharing” va duce la o scădere a parcului auto al Europei cu aproape 30% până în 2030 CITEȘTE ȘI STUDIU PwC: Conceptul de ”sharing” va duce la o scădere a parcului auto al Europei cu aproape 30% până în 2030

Potrivit acestuia, pe primul semestru compania a realizat doar 32% din investițiile bugetate, însă, în al doilea semestru, investițiile au fost realizate la nivelul a peste 90% din cele bugetate, astfel că, per total, valoarea indicatorului a ajuns la 62% la nivelul întregului an. Cifra de afaceri a ajuns la 3,287 miliarde de lei, cu 3% sub cea estimată.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
profit