Investiții de peste două sute de milioane de euro, realizate în acest an în Portul Constanța

Investiții de peste două sute de milioane de euro, realizate în acest an în Portul Constanța
scris 14 dec 2018

Directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC), Dan Nicolae Tivilichi, a anunțat, vineri, că în acest an au fost realizate investiții de peste 200 de milioane de euro în Portul Constanța, atât din partea companiei pe care o conduce, cât și din partea operatorilor privați.

Tivilichi a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest an au demarat proiecte importante în portul Constanța, cum ar fi realizarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari și dragajul de investiții, scrie News.ro.

După un an de îngheț, Transelectrica vine la începutul lui 2019 cu dividende CITEȘTE ȘI După un an de îngheț, Transelectrica vine la începutul lui 2019 cu dividende

“E vorba de dana specializată 80, de dragaj, un proiect european de 40 milioane de euro.  Avem studii de fezabilitate care sunt aproape de depunere de cerere de finanațre pentru câteva proiecte majore, respectiv dezvoltarea insulei artificiale din Portul Constanța, extinderea la patru benzi a drumului de la Poarta 10 - 10 bis. Am luat decizia ca studiul de fezabilitate care se referea la trecerea la patru benzi din autostradă spre Poarta 7 să îl schimbăm către Poarta 9 în așa fel printr-o logistică cât mai bună a traficului prin Portul Constanța să eliminăm definitiv blocajele de camioane care existau până acum. Nici în acest an nu am avut mari probleme în această privință”, a precizat directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

El a precizat că alte proiecte început în port sunt reabilitarea digurilor, a rețelei de iluminat din sectorul fluvio-maritim și schimbarea rețelei de apă.

Dan Nicolae Tivilichi consideră că 2018 a fost un an bun pentru Portul Constanța, iar pentru anul viitor își propune să se mențină trendul de creștere al traficului.

“A fost un an bun pentru Portul Constanța, din toate punctele de vedere, nu a fost un an ușor, ne așteaptă un an cu multe obiective, cel puțin cinci proiecte noi de finanțare. Ne așteaptă un an în care ne propunem în continuare să mergem pe trendul de creștere al traficului, de a repara și de a întreține infrastructura portuară. Un an în care au demarat și s-au și finalizat investiții ale operatorilor privați în Portul Constanța și sperăm să urmăm în continuare acest trend ascendent”, a precizat Tivilichi.

El a menționat că valoarea investițiilor realizate în 2018 de către Administrația Porturilor Maritime Constanța se ridică la aproximativ 65 de milioane de euro, iar cele ale operatorilor privați în Portul Constanța depășesc 150 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
portul constanta