A treia încercare ar putea fi cu noroc: T-Mobile și Sprint sunt aproape de semnarea fuziunii ce ar crea un gigant telecom de peste 80 miliarde dolari

A treia încercare ar putea fi cu noroc: T-Mobile și Sprint sunt aproape de semnarea fuziunii ce ar crea un gigant telecom de peste 80 miliarde dolari

Foto: Flickr/Isriya Paireepairit

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 apr 2018

T-Mobile US și rivalul Sprint, numărul trei, respectiv patru pe piața de telecomunicații din SUA, au reluat negocierile privind o potențială fuziune și ar putea anunța un acord în acest sens astăzi sau luni, potrivit unor surse la curent cu discuțiile citate în presa internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă se va materializa, fuziunea ar crea o companie evaluată la peste 80 de miliarde de dolari, cu circa 130 milioane de abonați, număr apropiat de cel al rivalilor direcți Verizon Communications și AT&T, aflați pe primele două locuri în SUA.

Este a treia încercare de fuziune între T-Mobile, companie controlată de germanii de la Deutsche Telekom și Sprint, al cărei acționar majoritar este grupul japonez SoftBank. Cea mai recentă tentativă, anunțată în septembrie anul trecut, s-a soldat cu un eșec, după ce părțile nu au putut ajunge la un compromis acceptabil.

Netflix și alți furnizori de servicii video la cerere ar putea fi obligați să finanțeze filme și seriale europene CITEȘTE ȘI Netflix și alți furnizori de servicii video la cerere ar putea fi obligați să finanțeze filme și seriale europene

Potrivit unor surse citate de Reuters și MarketWatch, negocierile s-ar putea încheia fără rezultat și de această dată.

Potențialul acord ar evalua Sprint la 26 miliarde de dolari, valoare similară cu cea conferită de prețul de 6,50 dolari la care au închis acțiunile companiei vineri. Acțiunile T-Mobile au închis vineri la 64,50 dolari pe unitate, preț la care valoarea de piață a operatorului de telecomunicații se ridică la 55,13 miliarde de dolari.

Deutsche Telekom ar deține puțin peste 40% din acțiunile companiei rezultate în urma fuziunii, însă va deține majoritatea drepturilor de vot. Anterior, surse din piață indicau o deținere de 51% până la 60% din noua companie în favoarea Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom are o participație de 66% la T-Mobile, în timp ce SoftBank controlează o participație de 84% la Sprint Corporation.

O eventuală fuziune dintre cei doi operatori telecom va trebui aprobată de autoritățile de reglementare din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
t-mobile
sprint
fuziune
deutsche telekom
softbank
negocieri